Xàbia estrena el primer circuit biosaludable

22 oct 2010 El projecte pretén oferir un espai d'oci i esport on els ciutadans podran realitzar exercisi a l'aire lliure

El departament de Serveis de l'Ajuntament de Xàbia ha posat a la disposició dels ciutadans el primer circuit biosaludable. Un espai instal·lat en l'avinguda Ausiàs March pensat perquè la població en general i, especialment, les persones majors puguen realitzar a l'aire lliure diferents exercicis per a mantenir-se en forma.

La infraestructura s'ha inaugurat aquest matí amb la presència de l'alcalde de Xàbia, Eduardo Monfort, la regidora de Serveis, Doris Courcelles, l'edil d'Esports, José Francisco Erades, i la regidora de Participació Ciutadana, Pepa Chorro, d'una representació del col·lectiu de jubilats i d'un grup de mestresses que fan gimnàstica en les instal·lacions del Palau Municipal d’Esports.

El projecte pretén, segons ha destacat l'alcalde, Eduardo Monfort,"oferir un espai d'oci i esport on poder realitzar diferents activitats per a una millor conservació física i per tant, per a una major qualitat de vida”. Es tracta “de mantenir la ment sana en un cos sa”, tal com ha assenyalat la responsable de l'àrea de Serveis, Doris Courcelles, qui ha indicat que va destinat a tota la població.

La ubicació d'aquesta infraestructura s'ha triat perquè, a més de la seva proximitat a les instal·lacions esportives, és un punt de pas de moltes persones que fan esport per aquesta zona, bé passejant, corrent o circulant amb la bicicleta pel carril bici, segons ha explicat la regidora. Una idea en la qual també ha coincidit el primer edil, dient que l'enclavament triat és un dels “centres neuràlgics esportius del municipi”.

El circuit es compon de set elements de gimnàstica estant destinats cadascun d'ells a millorar les condicions físiques dels usuaris, enfortint la musculatura, millorant la mobilitat articular i augmentant la sensació de benestar que aporta l'exercici físic.

La instal·lació ha estat sufragada pel departament de Medi Ambient amb una inversió aproximada de 5.000 euros.