Xàbia reunirà els professionals de la jardineria per a assessorar-los en el control del morrut roig

22 oct 2010 El curs forma part de les accions posades en marxa pel departament de Medi Ambient per a evitar que la plaga s'estenga més

L'Ajuntament de Xàbia ha organitzat un curs dirigit a tècnics i professionals de jardineria per a assessorar-los en les tècniques per al tractament i control de la plaga del morrut roig. La sessió formativa tindrà lloc el dimecres, 27 d'octubre, a partir de les 9 hores, a la Casa de Cultura de Xàbia.

Este curs forma part de les accions posades en marxa pel departament de Medi Ambient per a evitar que esta plaga, que afecta especialment les palmeres d'espècie canària, seguisca estenent-se pel terme municipal.

Davant de la dificultat de poder localitzar els exemplars contaminats ja que la majoria de palmeres es troben en vivendes particulars, el consistori demana la col·laboració ciutadana perquè en quant es detecte algun cas s'avise immediatament al departament de Medi Ambient. Un altre problema és que la forma en què este insecte ataca la planta no és perceptible fins que la infecció està ja molt avançada.

Per això, des del consistori el que es pretén és conscienciar la població i, especialment, als professionals del sector de la “importància de la prevenció i la detecció precoç per a poder controlar la plaga”, ha destacat l'edil de Medi Ambient, Doris Courcelles.

Així, l'objectiu d'esta nova acció formativa, que tindrà com a ponents a Susana Alcoi, tècnic de servicis centrals de la Conselleria d'Agricultura, i a José Juan López, enginyer agrònom de Tragsa, és facilitar-los informació sobre les característiques i la biologia de l'insecte, i assessorar-los sobre la forma de tractar la planta infectada i què fer de les restes de poda per a no contribuir que la plaga s'estenga més.

També, durant la jornada hi haurà una part pràctica amb la demostració de les tècniques de treball que s'estan emprant amb èxit en el municipi.

Els professionals que vullguen participar en este curs gratuït poden apuntar-se trucant al telèfon del departament municipal (96 579 05 00 Ext. 1200).