Els treballs del carril bici continuen avançant

20 oct 2010 El primer tram del Primer Muntanyar ja està acabat

Les obres que Xàbia està executant per a dotar al municipi de carril bici avancen a bon ritme. La nova xarxa arribarà als 8 quilòmetres i connectarà els tres nuclis urbans, Centre Històric, Duanes de la Mar i L’Arenal. El projecte compta amb una inversió de 352.000 euros i “atén la demanda creixent per part de la població i l'aposta de l'Ajuntament de Xàbia per potenciar mitjans de transport més sostenibles amb el medi ambient, com és la bicicleta" tal com ha dit l'alcalde, Eduardo Monfort.

Un dels punts per on discorre el carril bici i que està vivint una millora important és la travessia que discorre per la mateixa línia de costa, el Primer Muntanyar, on s'està aprofitant aquesta obra per a reparar la deteriorada vorera. El primer tram d'aquesta avinguda del Mediterrani ja està acabat i aquesta setmana, els operaris han començat a treballar en el següent, el qual va des del carrer Bolonia fins a l'encreuament amb el carrer Venecia.

En aquest punt, la Policia Local ha habilitat un desviament provisional per al trànsit rodat. En direcció del Port a l'Arenal, l'itinerari alternatiu enllaça el carrer Bolonia cap a la Via Augusta i en el sentit de l'Arenal a la zona de Duanes, dirigeix la circulació dels vehicles pel carrer Venecia en doble sentit cap al carrer Génova en sentit contrari a l'habitual per a eixir també cap a la Via Augusta.

El nou carril bici connectarà la zona de L’Arenal i el Port per diversos itineraris que discorren al costat del Canal de la Fontana cap a la Via Augusta o per l'avinguda del Mediterrani. El barri mariner de Duanes de la Mar connectarà al seu torn amb el Centre Històric per un nou circuit que discorre al costat de la llera del riu Gorgos en direcció a la carretera del Plà fins a enllaçar amb l'avinguda Amanecer o bé, des de l'avinguda del Port cap a Juan Carlos I i Alacant.

L'obra és executada per una empresa local, seguint la política de l'equip de govern d'intentar donar treball al major nombre de professionals de la localitat.