Creama Xàbia impartix un taller de jardineria a 15 jóvens

20 oct 2010 -

Quinze jóvens aprendran l'ofici de jardiner a través del Taller de Formació per a la Contractació (T.F.C.) de Jardineria que ha posat en marxa l'Agència de Desenrotllament Local de Creama-Xàbia. Un taller ocupacional dirigit als menors de 25 anys sense qualificació professional que proporcionarà als alumnes la formació necessària per a desenrotllar esta professió intentant així facilitar-los el seu accés al món laboral, segons ha explicat la regidora delegada de l'àrea, Filo Giner.

Per a la realització d'esta acció formativa s'han invertit 94.579 euros gràcies a una subvenció del Servei Valencià d'Ocupació i Formació (SERVEF), la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació i el Fons Social Europeu.

Els objectius generals d'este curs és capacitar a l'alumnat perquè realitze, de manera autònoma, la preparació del terreny, les implantacions d'elements vegetals i les labors de manteniment de jardins. A més, ha de ser capaç d'utilitzar les tècniques i mitjans manuals i mecànics apropiats i aplicar els coneixements correctes perquè la construcció de jardins siga ecològica.

Els mòduls específics de formació en jardineria comprenen aspectes com el replantejament i construcció de jardins, la preparació de sòls, la identificació de plantes ornamentals i la plantació i sembra. També s'analitzaran altres labors com el reg i abonat, la poda d'arbres i arbustos ornamentals, el control fitosanitari i el manteniment de gespes. El taller es completa amb altres mòduls de coneixements generals sobre nocions de matemàtiques, llenguatge, socionaturals, formació i orientació laboral, tutories i activitats complementàries.

El taller va començar el 13 d'octubre i es desenrotllarà fins al 31 de maig del 2011 amb un total de 900 hores. Les classes s'impartixen en la Casa Mesquida de les Pedres.