Xàbia celebra el divendres la tercera Trobada de Participació Intercultural

19 oct 2010 Activitats i jocs per als xiquets, una taula participativa sobre l'enriquidora experiència del Taller de Cuïna Intercultural de Creu Roja i el lliurament dels premis del Certamen de Contes Interculturals centaran esta trobada

Divendres que ve, 22 d'octubre, Xàbia acull la Trobada de Participació Intercultural. Una jornada que organitza per tercer any l'Assemblea Local de Creu Roja amb l'estreta col·laboració de la regidoria d'Interculturalitat per a fomentar una major integració i convivència en un municipi caracteritzat per una gran diversitat cultural.

De fet, tenint en compte l'ampli ventall de nacionalitats que conviuen a Xàbia, - en l'actualitat són més de 80- , aquest tipus d'iniciatives “ens ensenyen a compartir experiències i a entendre'ns per a aconseguir una millor convivència”, ha destacat la presidenta de l'assemblea local, Toñi Sebastiá.

En la mateixa línia, l'edil d'Interculturalitat, Doris Courcelles, ha destacat que la interculturalitat “comporta valors com el respecte, la integració i enteniment” sent, precisament aquesta multiculturalitat característica de la realitat xabienca, “un motiu d'orgull i satisfacció” per a l'edil perquè “permet enriquir-nos culturalment”.

La trobada, que tindrà lloc en la Casa de Cultura, arrencarà a les 17 hores amb activitats infantils en la plaça de Baix. L'ONG Humana realitzarà un taller educatiu en el qual s'elaboraran marionetes fetes a partir de materials reciclats. Durant l'esdeveniment, els xiquets i xiquetes podran també participar en “danses i jocs del món”. A les 19 hores, després d'un berenar popular, ciutadans de diferents nacionalitats explicaran l'enriquidora experiència que els ha aportat el Taller de Cuina Intercultural engegat per Creu Roja a Xàbia.

Segons ha explicat la responsable d'Intervenció Social de l'assemblea local, Mariló Sánchez, tots els dilluns des de gener fins a juny, els participants en aquest taller es constituïen en grups per a ensenyar a la resta el menjar típic del seu país d'origen. Un projecte finançat per la Fundació La Caixa que ha estat “tot un èxit”, segons ha destacat la tècnic, perquè s'ha convertit en un punt de trobada en el qual a més de gastronomia s'han compartit costums, estils de vida i cultura entre els participants creant-se, fins i tot, entre ells uns forts llaços d'amistat i solidaritat.

A les 20 hores, tindrà lloc el lliurament dels premis del segon Certamen de Contes Interculturals “Contem la diversitat”. Concurs que ha tingut una bona acceptació entre la població i sobretot, entre els escolars, amb al voltant de 50 obres presentades, segons ha assenyalat la tècnic del departament d'Interculturalitat, Paula Ivars.

I finalment, l'espectacle musical del grup bolivià “Acercamiento a la Música de los Andes” i  el "Himno de la Solidaridad", de Fundar, clausurarà la III Trobada de Participació Intercultural que arribarà al seu punt final amb una degustació gastronòmica.