Comencen les obres d'estabilització del talús de la Caleta

19 oct 2010 -

Els treballs per a reparar i estabilitzar el tram del talús de la Caleta del Port que va patir despreniments a principis d'any ja han començat. El dissabte, el conseller d'Infraestructures, Mario Flores, acompanyat per l'alcalde de Xàbia, Eduardo Monfort, el regidor de Projectes de Ciutat, Antonio Torres, els edils Miguel Savall i Filo Giner, i el director general de Ports, Carlos Eleno, va visitar el lloc d'unes obres que estaran finalitzades abans de sis mesos, segons van informar des de l'ens autonòmic.

Segons va explicar Flores, estes obres que “tornaran la normalitat al port” consistiran en la reconstrucció i estabilització del talús al llarg de 75 metres de longitud. Amb un cost d'1,4 milions d'euros, l'actuació preveu la instal·lació de plaques de formigó, que es completarà amb jardineria per a integrar l'obra en l'entorn.

Per la seua banda, l'alcalde, Eduardo Monfort, va agrair “l'especial sensibilitat” de la Conselleria i va indicar que esta intervenció es tracta d'una solució compartida entre la Conselleria i l'Ajuntament de Xàbia en la que la primera es fa càrrec de la consolidació d'eixa part del talús i el consistori de l'asfaltat i la reurbanització del vial que s'ha vist afectat per l'afonament. “Ambdós administracions érem conscients que calia donar-li una solució a esta problemàtica per raons de seguretat i d'ornament públic”, segons va destacar el veí.

Les pantalles de formigó, que començaran a traslladar-se a principis de novembre, contindran els despreniments que ocasionen problemes d'accessibilitat i seguretat en l'accés al Club Naútico i les vivendes ubicades en la vessant. El projecte dóna continuïtat a l'executat anteriorment per la Conselleria en la mateixa vessant en el 2008, després que un període d'intenses pluges provocara un important despreniment.