L'Ajuntament acosta el món de l'art a més de 400 xiquets de Primària

14 oct 2010 El taller “L’art per l’art” introduïx als alumnes en el Renaixement

Els estudiants del primer cicle de Primària dels centres educatius de Xàbia, concretament 438 alumnes, participen durant aquest mes en un novedós taller, organitzat per la regidoria d'Educació, amb la col·laboració del departament de Cultura, amb l'objectiu d'acostar el món de l'art als xiquets.

El taller, que duu per nom “L’art per l’art”, es desenvolupa en horari escolar en la Casa de Tena. Segons han explicat les directores del projecte, Arminda García i Silvia Artigues, els alumnes visiten una exposició amb reproduccions de set obres dels autors més destacats del Renaixement. Fita històrica triada perquè “així com Copèrnic va descobrir a principis del segle XVI que la terra no és el centre de l'univers, el xiquet també s'adóna que tampoc és el centre del seu propi univers sinó que conviu amb uns altres, majors i menuts, dins d'un entorn familiar i social”, segons comenten des de la direcció d'aquest taller educatiu.

Després de rebre una breu explicació sobre les pintures, els joves de forma divertida i estimulant la seva imaginació viatgen en el temps i comencen la seva aventura artística aportant el seu punt de vista i pintant les seves pròpies obres, que després seran exposades en la mateixa sala d'exposicions perquè les visiten els seus familiars.

La regidora d'Educació, Filo Giner, i l'edil de Cultura, Francesca Gil, han visitat aquest matí el taller i ambdues han destacat que “és una manera senzilla, divertida i molt efectiva d'acostar l'art als xiquets i xiquetes, despertant el seu interès i el gust per aquest món artístic”.