Xàbia organitza la primera Jornada d'eficiència energètica en la llar

14 oct 2010 El dissabte, 23 d'octubre, empreses i professionals aportaran les solucions per a fer de la nostra llar un espai més sostenible i confortable

Una mostra amb les solucions per a fer de la nostra llar un espai més sostenible i confortable. És el que s'abordarà en la “Jornada d'eficiència energètica en la llar” que se celebrarà a Xàbia el dissabte, 23 d'octubre, a iniciativa de l'Agenda 21 Local i el seu grup de medi ambient, amb la col·laboració de les regidories de Participació Ciutadana i de Medi Ambient. L'esdeveniment, dirigit a tota la població en general, tindrà lloc en el Conservatori de Música.

Segons ha explicat la regidora de Participació Ciutadana, Pepa Chorro, es tracta d'una jornada formativa i lúdica on empreses i professionals de l'àmbit de les energies renovables exposaran i oferiran les claus per a fer un millor aprofitament dels recursos energètics a través de xarrades informatives, una taula redona i l'exhibició de mitjans molt innovadors per a l'estalvi d'energia en la llar, com a sistemes per a produir calefacció, que se servixen de l'energia solar o que empren “pellets” (un tipus de combustible fet a base de fusta). A més, hi haurà una demostració de “segway”, (un vehicle elèctric de dos rodes utilitzat com a mitjà de transport personal amb autobalanç).

La mostra obrirà les seues portes sobre les 9.45 hores amb l'acte d'obertura a càrrec de l'alcalde de Xàbia, Eduardo Monfort, i continuarà amb les successives ponències que es desenrotllaran al llarg del matí amb la intervenció de professionals i de la regidora de Participació Ciutadana, que actuarà com a moderadora. La primera anirà a càrrec de Pedro Vicente Quiles, enginyer i professor de la Universitat Miguel Hernández, que abordarà “El repte energètic per a una llar sostenible”. A continuació, l'arquitecte Antonio Vaquer parlarà sobre la certificació energètica en l'edificació per a després de la pausa, amb esmorzar inclòs, l'arquitecta Ulrike Wehr, tractar la “Rehabilitació sostenible d'edificis”. A les 12 hores, tindrà lloc la ponència sobre gestió energètica a càrrec de l'enginyer Ximo Gavilá i després, Manuel Silva explicarà casos reals d'aprofitament de l'energia solar.

A la vesprada, a les 17 hores, donarà inici una taula redona moderada per l'edil de Medi Ambient, Doris Courcelles, en la que intervindran els especialistes Angèlica Bendaña, Ana Silva, Alberto de Sanctis i Pit Sukup per a abordar els “Recursos energètics del nostre entorn, cultius energètics”, “del confort i l'estalvi que podem obtindre amb la calefacció per pellets”, els “Servicis energètics al sector residencial” i els “Sistemes per a estalviar energia”.

I finalment, com ha avançat la regidora Pepa Chorro “acabarem la jornada amb la formació d'un grup de professionals que intente aconseguir l'establiment d'un decàleg sobre llars confortables i sostenibles". Així mateix, l'edil vol agrair a PUXS (Per Una Xàbia Sostenible) i a Xàbia Idea la seua participació com a impulsors del projecte.

 

A continuació, podeu descarregar-vos el programa de la jornada.