Xàbia s'esforça en pal·liar els efectes del temporal

13 oct 2010 Al voltant de 40 operaris treballen en el dispositiu engegat per l'Ajuntament per a resoldre els desperfectes

Xàbia s'esforça a restablir la normalitat després dels danys provocats pel fort temporal. Un dispositiu, integrat per 40 operaris, treballa a contrarellotge per a resoldre aquells desperfectes que ha deixat el fort onatge i, especialment, el vent que ha aplegat a arribar a els 82 quilòmetres per hora.

Una de les conseqüències més cridaneres del temporal marítim s'ha pogut observar en la platja de l'Arenal, on l'aigua de la mar ha negat la zona arribant fins i tot fins al mur del passeig danyant part del mobiliari instal·lat en la platja. La força de les ones ha provocat al seu torn moviments de sorra i danys en el tram sud del passeig de l’Arenal, on part del mur -30 metres lineals aproximadament- ha cedit.

Per altra banda, el fort vent registrat, sobretot, en la nit d'ahir ha tingut efectes en prop de 400 arbres. La caiguda de branques o d'arbres sobre l'estesa elèctrica va provocar al seu torn apagades intermitents en alguns sectors del municipi.

Segons ha explicat el regidor responsable de Platges i de Protecció Civil, Juan Ortolá, voluntaris de Protecció Civil, bombers, Policia Local i Guàrdia Civil han estat treballant fins a la matinada retirant les restes de l'arbrat caigut sobre la via pública. Unes labors que, a primera hora del matí, s'han reprès per part de l'operatiu amb la prioritat de garantir la seguretat i l'accés a habitatges, i de neteja i retirada de residus de la via pública.

També, segons ha explicat el responsable de Platges, només remetisca el temporal, els treballs se centraran en l'adequació de les platges, especialment en la de l'Arenal, on l'Ajuntament procedirà a a més d'escometre labors de neteja a reparar els desperfectes i el tram del mur que ha cedit sobre la mar.

Per part de l'ajuntament, també se li adonarà de tots els danys ocasionats en el litoral xabienc al Servei Provincial de Costes, organisme que ha facilitat a l'executiu local la contractació de cinc treballadors per a la neteja de la costa.