Els col·legis de Xàbia se sumen a la celebració del 9 d’Octubre

08 oct 2010 Al voltant de 1.300 xiquets participen en l'animació escolar amb motiu del 9 d’Octubre

Els col·legis de Xàbia s'uneixen per a celebrar la festivitat del 9 d’Octubre. Al voltant de 1.300 xiquet s'han donat cita aquest matí en la pista de l'atletisme del Graüll per a participar en una trobada escolar que ha estat animada per Pep López i Sopars de Duro. Una activitat emmarcada en els actes organitzats per la regidoria de Cultura per a commemorar la Diada de la Comunitat Valenciana.

La trobada ha començat amb la lectura per part d'un dels centres, aquesta vegada per part dels escolars del María Inmaculada, d'un manifest que resumeix el que significa aquesta efemèrides: “el naixement del poble valencià amb una llengua, una cultura i una identitat pròpies”.

Aquesta iniciativa a la qual s'ha sumat la comunitat escolar de Xàbia constituïx per a l'edil de Cultura, Francesca Gil, “un exemple de convivència per a compartir i donar a conèixer la història i la cultura del nostre poble”, ha destacat Gil.

I continuant amb la celebració, Xàbia celebra demà, a les 12 hores, l'acte institucional de lliurament dels “Premis 9 d'Octubre Vila de Xàbia" a la solidaritat a l'agrupació local de l'Associació Espanyola Contra el Càncer, presidida per Catalina Quero, i el dels valors cívics a Antoni Espinós.

A la vesprada, el grup VerdCel tancarà els actes amb el seu espectacle “Petjades” dedicat al cantautor Raimon. L'actuació tindrà lloc a les 19 hores en el Conservatori de Música.