Xàbia rebutja indemnitzar a l'empresa concessionària dels pàrquings

07 oct 2010 -

El Ple de Xàbia ha aprovat per unanimitat la proposta presentada per l'alcalde, Eduardo Monfort, de rebutjar la indemnització que reclama a l'Ajuntament la mercantil Ecisa, adjudicatària dels dos aparcaments subterranis.

Aquesta decisió s'empara en el dictamen emès pel catedràtic en dret administratiu contractat pel consistori per a tractar de buscar una solució a aquest tema. L'informe de l'especialista conclou que no procedeix restablir l'equilibri econòmic del contracte perquè la clàusula a la qual s'acollia l'empresa no s'acomoda al principi de risc i ventura en el cas que la demanda real per part dels usuaris no arribara als nivells previstos.

En concret, la firma Estacionaments Urbans de Xàbia (concessionària dels pàrquings) sol·licitava una compensació de 22 milions d'euros per considerar infrautilitzades els aparcaments del Portal del Clot i de la plaça de la Constitució durant els dos anys d'explotació i perquè la mercantil esgrimia, a més, el perjudici ocasionat per l'ajuntament a l'urbanitzar diversos carrers i crear places d'aparcament alternatives a les de pagament en l'àrea d'influència dels aparcaments.

Davant aquesta reclamació, la resposta de la Corporació xabienca ha estat unànime: “no pagar un euro més pels pàrquings”.