Xàbia Viva. Paco Cholbi: “Convidem a tots els veïns de Xàbia a participar en la festa del patrimoni històric local”.

07 oct 2010 ?Els treballs de consolidació finalitzen este cap de setmana ?Els voluntaris han estat tres mesos dedicats a reformar el Molí numero 8 ?La Fundació Cirne col·labora amb Xàbia Visca en l'organització de l'exposició-homenatge a tots els voluntaris.

La finalització dels treballs de consolidació del Molí número 8 dels Planes de Xàbia es produirà este cap de setmana, i per això, el president de Xàbia Viva, Paco Cholbi ha invitat tots els veïns, turistes i residents de la localitat a “participar en la festa de la recuperació del patrimoni històric local“.

Segons ha avançat Cholbi, durant el dissabte i el diumenge, „“es conclouran els treballs de consolidació del Molí“ i els voluntaris i membres de l'associació estaran a disposició dels visitants per a explicar-los la labor que s'ha realitzat durant els 12 caps de setmana.

Cholbi ha agraït el treball de tots els voluntaris prop de mig centenar que al llarg de tres mesos, si s'uniren linealment les jornades de treball, han col·laborat amb Xàbia Visca en la primera gran acció de l'associació”. Així mateix, hi ha assenyalat que molts d'ells “han compatibilitzat els seus treballs setmanals amb la consolidació del molí, renunciat al seu temps lliure”.

Per això, “hem preparat, en col·laboració amb la Fundació Cirne, una exposició homenatge, “on tots ells i l'evolució de l'obra” seran els verdaders protagonistes”.

Així mateix, ha expressat l'agraïment de l'associació a la Fundació Cirne en la preparació de la mostra i al cedir les seues instal·lacions perquè siga exhibida allí.

Cholbi ha assegurat que han cursat invitacions als representants polítics de Xàbia perquè assistisquen a la festa del patrimoni local, perquè segons ha remarcat “és la festa de la recuperació d'un element fonamental en la història del nostre poble”.

Un poc d'història
Xàbia Viva va promoure el manifest dels Planes en què s'apostava per la recuperació dels Molinos, i després de comprovar les conseqüències de l'afonament del molí numere 8, va decidir embarcar-se en un projecte per a recuperar-ho.

D'esta manera, de la mà d'experts en arqueologia de la comarca, va presentar un projecte de consolidació urgent que evitara el seu afonament complet. El projecte va ser aprovat per l'Ajuntament de Xàbia, que es va fer càrrec de proporcionar el material necessari així com de subscriure un segur per a protegir als obrers-voluntaris. Així cap de setmana, després de cap de setmana, s'ha anat avançant en una intervenció que no ha de quedar-se ací sinó acabar en una rehabilitació completa que permeta veure “amb tota l'esplendor que van tindre en la seua època daurada”.