Xàbia inicia la celebració del 9 d'Octubre

07 oct 2010 L'acte principal tindrà lloc el dissabte amb l'entrega dels PremIs 9 d'Octubre Vila de Xàbia a l'Associació Espanyola Contra el Càncer i a Antoni Espinós

Els actes per a commemorar la festivitat del 9 d'Octubre ja han començat a Xàbia. El programa, preparat per la regidoria de Cultura que dirigix Francesca Gil, ha arrancat este cap de setmana amb un dels clàssics d'esta celebració, el concert que oferix el Centre Artístic Musical de Xàbia, i contínua fins a dissabte que ve, quan tindrà lloc l'acte principal, l'entrega dels ‘Premis 9 d'octubre Vila de Xàbia'.

La Banda de Música va tornar a omplir al complet l'església de Sant Bartomeu, on dissabte passat va oferir, baix la batuta de Juan Francisco Sanjuán, un variat repertori amb pasdobles, peces com “Carmina Burana” i una obra per a banda i dolçaina.

La celebració va seguir ahir amb la presentació del poemari “La joia”, una obra d'Antoni Prats guardonada amb el Premi Ibn Jafadja de Poesia “Amor i dol, desig i plenitud, recerca i escriptura”. A més de l'autor, van intervindre les escriptores Pepa Guardiola i Carme Miquel en un acte que va estar presidit per l'alcalde de Xàbia, Eduardo Monfort, i l'edil de Cultura, Francesca Gil.

Demà, la programació continuarà amb una activitat que reunirà els xiquets dels centres escolars del municipi per a participar en l'animació que tindrà lloc, a partir de les 10.30 hores , en el col·legi públic Graúll a càrrec de Pep López i Sopars de Duro. I a la vesprada, a les 20.30 hores i en la placeta del Convent, hi haurà un concert de música festera oferit pels dolçainers i tabaleters de la Colla Portitxol de Xàbia.

I el dia gran d'esta efemèrides arribarà el dissabte, 9 d'octubre, amb la celebració de l'acte institucional en què l'Ajuntament entrega els "Premis 9 d'0ctubre Vila de Xàbia" a aquelles persones o entitats que s'han distingit en la defensa dels valors cívics i per la seua tasca solidària. Esta vegada el guardó a la solidaritat serà per a l'Associació Espanyola Contra el Càncer i el dels valors cívics serà per a Antoni Espinós.

I el fermall final de la commemoració arribarà a la vesprada, a les 19 hores, en el Conservatori de Música, amb l'actuació de Vercel, un jove grup d'Alcoi que ha creat una obra multimèdia que fa un viatge pel llegat del cantautor Raimon actualitzant el seu repertori basat en poemes d'Ausiàs March o Salvador Espriu.