Xàbia visita el poble agermanat de Thiviers

06 oct 2010 Durant l'estada en el municipi francés, Xàbia donarà a conéixer una de les seues festes més acolorides i espectaculars, els Moros i Cristians

Una delegació de 150 persones visita Thiviers, la localitat francesa amb què Xàbia està agermanada. Esta vegada, és la Junta Central de Moros i Cristians, junt amb La Romàntica del Saladar i la Colla dels Xirimitab’s, les agrupacions que participaran en este intercanvi cultural organitzat pels Amics de Thiviers i els seus homòlegs en el municipi gal, els Amis de Jávea.

La representació xabienca partirà demà acompanyada pel regidor de Festes, Vicent Chorro, i estarà fins al dimarts, 12 d'octubre. Durant la seua estada, compartirà amb els amics de Thiviers una de les festes més espectaculars i acolorides que se celebren a Xàbia com són els Moros i Cristians, que esta vegada, s'enfundaran les seues millors gales en sengles desfilades pels carrers de Thiviers i de Brantome.

Per la seua banda, La Romàntica del Saladar i la Colla dels Xirimitab's posaran el fermal musical a una convivència en què la majoria dels participants s'allotjaran en les cases dels seus amics francesos. Durant el viatge amb autobús, tindran també ocasió de fer una parada turística en les ciutats medievals de Carcassonne i Terrassone, i a l'arribar a Thiviers, el divendres a la vesprada, seran rebuts per les famílies i els Amis de Jávea sent el dissabte la recepció oficial en l'ajuntament.

Durant la seua estada en el país veí, l'expedició xabienca visitarà també els municipis de Saint Jean de Cole i Brantome, i tindran l'oportunitat de conéixer la granja d'Andrevias, la cova Gouffre de Paridac, entre moltes altres activitats en què participarà durant un pont festiu d'allò més intens.

La relació entre Xàbia i Thiviers que, es remunta als anys 70 quan ambdós poblacions van iniciar una sèrie d'intercanvis culturals entre jóvens estudiants, han donat com a fruit uns fort llaços d'amistat que persistixen fins als nostres dies gràcies a l'espenta, sobretot, d'unes associacions creades a este efecte, els Amics de Thiviers i els Amis de Jávea.

El regidor de Festes, Vicent Chorro, ha destacat la importància d'estes trobades on “es compartix cultura, costums, tradicions i molta amistat”.