El Cross Baix Montgó arriba a la seva majoria d'edat unint dos poblacions a través d'aquesta cursa popular

04 oct 2010 El diumenge la prova donarà començament a les 10 hores des de la plaça de la Constitució de Xàbia per a arribar a Jesús Pobre

Diumenge que ve, 10 d'octubre, tindrà lloc el 18 Cross Popular Baix Montgó. Una cursa popular organitzada pels clubs d'atletisme Llebeig de Xàbia i La*Faixa de Jesús Pobre que discorre per un atractiu recorregut entorn de les faldes del Montgó. Aquest matí, s'ha presentat en un acte celebrat en l'Ajuntament de Xàbia que ha contat amb la participació de l'alcalde, Eduardo Monfort, el regidor d'Esports, José Francisco Erades, el president del Club d’Atletisme Llebeig, Juan José Vallés, i el representant del club La Faixa, Andreu Costa.

Durant la seva intervenció, el regidor d'Esports ha agraït l'esforç d'ambdues entitats esportives i d'un gran nombre de persones per fer que aquesta prova siga “tot un èxit any rere any”, ha destacat José Francisco Erades. I és que el que va començar com una il·lusió entre amics d'ambdós clubs s'ha convertit als seus divuit anys en un esdeveniment esportiu que, en l'última edició, va contar amb la participació de prop de 600 persones.

Es tracta, com han indicat des de l'organització, Juan José Vallés i Andreu Costa, d'una cursa “especial, no només pel seu atractiu traçat, sinó també pels vincles d'amistat que s'han creat”. A més conta amb la col·laboració de moltes persones, Ajuntament de Xàbia, EATIM de Jesús Pobre i nombroses entitats.

Per la seva banda, l'alcalde de Xàbia, Eduardo Monfort, ha manifestat “la seva alegria i satisfacció” perquè Juanjo torne a estar al capdavant del Club d’Atletisme Llebeig després del temps que ha estat recuperant-se d'un greu accident laboral. A més de comentar que l'esport “uneix a les persones”, del Cross Baix Montgó ha dit que “és un dia de festa i s'ha convertit en el cordó umbilical que uneix a dues poblacions, Xàbia i Jesús Pobre”, ha destacat Monfort, que ha tingut paraules d'agraïment cap a tots els quals han contribuït que el Cross s'haja consolidat.

Els participants sortiran a les 10 hores des de la plaça de la Constitució de Xàbia per a recórrer els 11 quilòmetres fins a arribar a la meta en la plaça del Poble de Jesús Pobre. Entre les novetats d'aquesta edició destaca, segons ha explicat Vallés, que el Cross es torna a celebrar, com en contades ocasions, en diumenge i que tots els corredors es donaran cita en el punt d'eixida, la plaça de la Constitució, un emplaçament triat per segon any consecutiu, al considerar que reuneix les condicions per a fer una “bona eixida”, segons han explicat des de l'organització. Una vegada arribat A Jesús Pobre, els participants disposaran del servei gratuït d'autobús que els retornarà al municipi xabienc.

Haurà trofeus per als tres primers classificats en cadascuna de les categories de junior, sènior, i veterans A i B, tant en femení com en masculí, així com per al primer de cada club en les tres modalitats. Els punts de avituallament d'aigua estaran situats aproximadament al quilòmetre 4 i al vuitè. També, igual que en la passada edició, s'ha optat pel sistema de xip per a controlar millor els temps d'arribada.

Els interessats poden inscriure's fins al dijous, 8 d'octubre, a través del nombre de fax 902 012 365 o bé en www.somesport.com / crossbaixmontgo així com a través del mail crossbaixmontgo@somesport.com