Arranca un nou curs de castellà per a residents comunitaris

04 oct 2010 Més de 100 alumnes han passat per este programa formatiu que oferix l'Ajuntament a través de la Diputació d'Alacant

Ciutadans de distintes nacionalitats i amb residència a Xàbia perfeccionen el seu nivell de castellà gràcies al nou curs que ha posat en marxa l'Ajuntament de Xàbia, a través de la Unitat de Residents Europeus de la Diputació d'Alacant. La regidora de Relacions Internacionals, Doris Courcelles, ha estat este matí amb els alumnes en l'inici de les classes. També, ha assistit l'edil de Participació Ciutadana, Pepa Chorro.
 
Amb este, és el quint curs que procura el departament de Relacions Internacionals de Xàbia. L'objectiu és, segons ha explicat la regidora, “facilitar l'aprenentatge i perfeccionament del castellà entre els molts residents comunitaris que viuen en el municipi”. De fet, amb este programa ja són més de 100 els ciutadans que s'han iniciat en l'estudi de l'idioma i ara, amb este últim curs, de nivell intermedi, els 25 alumnes tenen l'oportunitat de perfeccionar-lo.

L'èxit de participació que té cada edició d'este programa és per a la responsable municipal “sinònim d'integració i que els ciutadans estan interessats a aprendre la nostra llengua i conéixer la nostra cultura”. I és que, en esta acció formativa participen veïns de procedència anglesa, holandesa o alemanya, entre altres.

El curs, de 20 sessions de duració, és gratuït i s'impartix els dilluns i dimecres en la Biblioteca Municipal de Xàbia.