Xàbia prepara una variada programació per a celebrar el 9 d’Octubre

30 sep 2010 -

L'Ajuntament de Xàbia ha preparat una sèrie d'actes per a commemorar el 9 d’Octubre, el Dia de la Comunitat Valenciana. La regidora de Cultura, Francesca Gil, ha presentat la programació pensada per a rememorar un fet històric que suposa “el naixement del nostre poble com entitat diferenciada i amb una cultura i una llengua pròpies”.

La celebració arrenca el dissabte, 2 d'octubre, amb el concert que oferirà el Centre Artístic Musical de Xàbia, a les 22 hores, en l'església de Sant Bartomeu. Continuarà el dimecres, dia 6, amb la presentació del poemari “La joia”, una obra d'Antoni Prats guardonada amb el Premi Ibn Jafadja de Poesia “Amor i dol, desig i plenitud, recerca i escriptura”. A més de l'autor, intervindran les escriptores Pepa Guardiola i Carme Miquel en un acte que tindrà lloc a les 20 hores, a la Casa de Cultura.

El divendres, 8 d'octubre, la programació continuarà amb una activitat que reunirà als xiquets dels centres escolars del municipi per a participar en l'animació que tindrà lloc en el col·legi públic Graúll a càrrec de Pep López i Sopars de Duro. Aquest mateix dia, a les 20.30 hores i en la placeta del Convent, haurà un concert de música festera oferit pels dolçainers i tabaleters de la Colla Portitxol de Xàbia.

I el dia gran arribarà el dissabte, 9 d'octubre, amb la celebració de l'acte institucional en el qual l'Ajuntament lliura els "Premis 9 d'Octubre Vila de Xàbia" a aquelles persones o entitats que s'han distingit en la defensa dels valors cívics i per la seva tasca solidària. Aquesta vegada el guardó a la solidaritat serà per a l'Associació Espanyola Contra el Càncer i el dels valors cívics serà per a Antoni Espinós.