La quarta edició del “tapeo” bat un nou rècord

30 sep 2010 Prop de 40.000 tapes es van servir durant un esdeveniment que ha guanyat en qualitat des del punt de vista gastronòmic i estètic

Una exquisita selecció de tapes, pinxos, postres, regats amb vins, caves i fins i tot, mojitos. És l'apetitós menú que es va poder degustar el passat cap de setmana en  el “Tapeo” de Xàbia. Una gran festa, organitzada per l'Associació de Comerciants del Centre Històric i la regidoria de Foment Econòmic, per la qual van passar centenars de veïns i turistes, i que en la seva quarta edició ha batut el seu propi rècord amb prop de 40.000 tapes servides durant les dues jornades.

“Un èxit que consolida encara més un esdeveniment que ha calat de ple en la població i que, sens dubte, és un dels més esperats de l'any”. Així ho van destacar tant l'alcalde de Xàbia, Eduardo Monfort, com la regidora de Foment Econòmic, Filo Giner, durant la inauguració de la IV Degustació de Tapes. Un acte que va contar amb la presència d'autoritats, organitzadors i de les reines de Fogueres, que es van encarregar de tallar la cinta inaugural al so de la música de la Colla dels Xirimitab’s de Xàbia.

La seva repercussió és tal que "ha sobrepassat fins i tot les fronteres del municipi ja que ha estat pres com exemple en altres llocs", segons va manifestar l'edil, que va felicitar una vegada més als comerciants per “la seva constància i esforç” a millorar any rere any el “Tapeo”.

Mentre, des de l'associació, el seu president Juan Planelles, apunta que aquest any ha estat el més “reeixit”. A més, segons ha assenyalat el representant del sector comercial, “la gent ha valorat molt l'esforç que s'ha fet quant a pujar el nivell de qualitat en les tapes i en l'aspecte estètic de l'esdeveniment”. I és que este any, s'ha unificat la imatge dels estands gastronòmics baix el color corporatiu de Xàbia Històrica Centre Comercial Obert alhora que s'han incorporat elements decoratius.

Tot aquest embolcall en un marc incomparable com és la placeta del Convent i un ambient del tot festiu amenitzat amb música, actuacions per a tots els gustos i activitats infantils han fet que la Degustació de Tapes collira una vegada més un gran èxit.

Els 14 establiments que han participat en aquesta edició són: La Rebotica, L’Embruix, Lizarrán, Tasca Tonis, Bar Mercat, La Tasqueta del Mercat, Bar Montgó, Ricky y Alba, Bar Jose, Temptacions, Tasca el Salaito, Panaderia Pilar, Vinos y Viandas, i pub La Llum.