Xàbia millora la xarxa d'aigua potable i instal·la pluvials en la zona de l'Arenal

01 oct 2010 L'Ajuntament ha destinat 166.000 euros aproximadament dels fons estatals

L'Ajuntament de Xàbia té en marxa treballs de millora en la zona de L’Arenal. Segons ha explicat el regidor de Projectes de Ciutat, Antonio Torres, es tracta de dos actuacions distintes per a les quals el consistori ha destinat prop de 166.000 euros a càrrec del Fons Estatal d'Ocupació i Sostenibilitat, i que com la resta de projectes, són executats per empreses locals, seguint amb la dinàmica de l'equip de govern d'intentar donar treball al major nombre de professionals de la localitat. I han donat començament ara perquè al tindre un termini d'execució més reduït, no major a 3 mesos, l'executiu ha pogut posposar el seu inici després de l'estiu per a no entorpir la campanya estival.

Una de les obres, que ja ha començat i que no està afectant al trànsit rodat perquè es desenvolupa en la zona d'estacionament, consisteix en la renovació de la conducció d'aigua potable en el tram que discorre per l'avinguda de la Llibertat. És l'última de les 14 intervencions escomeses per l'ajuntament per a millorar la xarxa de suministre i que en aquest cas en concret, “repercutirà en un millor servei per al gran nombre d'establiments comercials d'aquesta zona”, segons ha explicat el regidor responsable del Cicle Integral de l'Aigua, Miguel Savall.

La canonada que s'està instal·lant té una secció major, 90 mil·límetres enfront dels seixanta que tenia l'anterior, una mica que permetrà als locals tindre una major pressió alhora que també s'estan millorant part de les escomeses. Amb aquesta actuació, valorada en al voltant de 55.000 euros i que executa l'empresa local Aquastil S.L., es va a dotar a aquesta zona de tres hidrants perquè en cas d'emergència puguen ser utilitzats pels bombers.

L'altra obra comporta la instal·lació d'una xarxa de pluvials entre les avingudes de la Llibertat i de l'Arenal. Un projecte pressupostat en 111.000 euros aproximadament que escomet l'empresari Manuel Jesús Ruiz Muñoz. L'objectiu d'aquesta actuació és resoldre les deficiències de la xarxa ja existent que enllaça amb la Fontana connectant aquesta al nou connector que va a instal·lar-se amb la intenció de millorar el drenatge en aquesta zona.

Els treballs es van a fer per fases amb la idea de causar les mínimes molèsties. Així, la primera que donarà començament dilluns que ve, 4 d'octubre, es desenvoluparà en el primer tram de l'avinguda de la Llibertat, el qual va des de l'encreuament amb l'avinguda de la Fontana fins al qual connecta amb l'avinguda de l'Arenal. Els treballs només afectaran al carril de circulació que va en direcció del Port a l'Arenal, pel que la Policia Local ha habilitat un desviament provisional per al trànsit rodat i per a la línia d'autobús les desocupades marcades del qual no sofriran variacions.

Així per als quals vagen en sentit cap a l'Arenal haurà el següent itinerari alternatiu: avinguda del Mediterrani - avinguda de la Fontana – avinguda París – Carrer Rennes per a dirigir-se de nou a l'avinguda de la Llibertat.

A continuació, es pot consultar el plànol amb l'itinerari alternatiu.