La Policia Local de Xàbia augmenta els serveis assistencials durant un estiu tranquil

29 sep 2010 - Els furts i robatoris en habitatge han disminuït considerablement mantenint-se la tendència a la baixa - Els agents han rebut al voltant de 3.000 avisos durant la temporada estival

El servei assistencial i informatiu que presta la Policia Local de Xàbia cada vegada pren més importància. Els agents han participat en prop de 400 serveis assistencials durant un estiu que ha estat “tranquil sense incidències d'importància”. Així ho ha destacat el regidor de Seguretat Ciutadana, Juan Carlos Generoso, a la vista de les intervencions policials portades a terme durant la temporada estigüenca.

Durant els mesos d'estiu, el cos de la Policia, integrat per 79 efectius, intensifica el servei, especialment, durant els caps de setmana, i en les platges i en les zones d'oci. L'objectiu és, segons ha explicat el regidor, “reforçar la seguretat” on hi ha una major afluència de gent i durant una època en la qual la població de Xàbia s'incrementa de forma considerable amb l'arribada de turistes i visitants.

Així, des del 15 de juny fins a mitjans de setembre, els agents han rebut un total de 3.060 avisos, dels quals el major nombre, 477, correspon a molèsties per sorolls; 372 és el total de les actuacions en matèria administrativa, i 341 de trànsit i seguretat vial.

La Policia Local també destina un esforç important a la Unitat d'Atenció i Protecció Social, (U.A.P.S), l'àmbit de la qual d'actuació se centra en casos de violència de gènere, menors i ancians. Durant el període estival, aquesta unitat ha participat en 33 actuacions. Respecte a la patrulla dedicada a la vigilància marítima i de platges, composta per quatre agents, s'ha actuat en 68 ocasions, segons una primera estimació. Per tercer estiu consecutiu, la Policia ha destinat aquesta unitat especial que s'encarrega de vigilar el litoral i donar suport la labor dels socorristes de Creu Roja “amb la finalitat de vetllar per la seguretat dels banyistes i dels usuaris d'embarcacions”, ha indicat l'edil.

Aquest any s'ha notat també una disminució considerable en el nombre de furts i robatoris en habitatge, mantenint-se així la tendència a la baixa en l'índex de la delinqüència. Un factor "molt positiu per a un municipi turístic com és Xàbia”, segons ha subratllat Generoso, pel que felicita a la Guàrdia Civil i a la Policia Local que amb “la seva professionalitat, treball i coordinació han fet de Xàbia un municipi segur”, ha afegit el responsable de la Seguretat Ciutadana.