Gran èxit de participació en la primera ‘Trobada per a la Salut'

28 sep 2010 Més de 1.000 persones han participat en esta iniciativa, organitzada per l'Assemblea Local de Creu Roja i l'Ajuntament de Xàbia

A Xàbia, el que va nàixer com una il·lusió s'ha convertit en una autèntica aposta per a la promoció de la salut amb la primera ‘Trobada per a la Salut'. Una trobada, organitzada per l'Assemblea Local de Creu Roja amb l'estreta col·laboració de l'Ajuntament, que ha calat de ple en la societat xabienca. I és que, més de 1.000 han sigut les persones que han participat en estes jornades, celebrades en el municipi els dies 22, 23 i 24 de setembre.

A este èxit de participació, que ha superat totes les expectatives de l'organització, cal sumar-li a més la implicació de molts voluntaris i professionals, i de nombroses entitats i col·lectius socials.Una cosa que les principals promotores d'esta iniciativa, la presidenta de Creu Roja a Xàbia, Toñi Sebastiá, i la regidora de Sanitat, Pepa Chorro, se senten molt satisfetes i pel que reiteren el seu agraïment.

De fet, segons ha manifestat la responsable de l'assemblea local, esta ‘Trobada per a la Salut' constituïx “una de les iniciatives organitzades per la ONG de la que se sent més orgullosa” perquè, segons ha destacat Sebastiá, “hem aconseguit arribar a la població fent un pas més en la promoció d'hàbits saludables”.

En la mateixa línia, l'edil de Sanitat ha reiterat que estes jornades dedicades a la salut han constituït per a ella un “somni fet realitat” i ha lloat el paper fonamental que ha tingut Creu Roja per a “implicar tanta gent amb un mateix objectiu, que és el de la promoció de la salut”. Una oportunitat única sense precedents en la localitat en què “hem aconseguit treballar units per la salut del nostre poble”, ha afegit Chorro.

Durant la trobada, que ha tingut com a emplaçament la plaça el nou Conservatori de Música, s'han abordat cinc grans temàtiques a tindre en compte de manera preventiva per a aconseguir portar una vida saludable: el temps lliure i d'oci, conductes addictives, la sexualitat, l'alimentació i higiene bucal, i la seguretat viària per a la prevenció d'accidents de trànsit.

Uns aspectes tractats amb la població en general i amb més de 500 estudiants de sext de Primària i quart de l'ESO de tots els centres educatius de Xàbia que assistien a la trobada al matí per a visitar les carpes informatives i participar en la xarrada impartida per les psicòlogues del Gabinet Psicopedagògic Municipal, Carmina Izquierdo i Marina Pardo, sobre com previndre l'assetjament escolar i com actuar quan s'és víctima.

A la vesprada, la trobada obria les seues portes a la població en general amb un intens programa ple d'actuacions, berenar saludable i interessants xarrades impartides per especialistes. En el primer dia, el 22 de setembre, l'alimentació es va posar a debat amb el teatre de guinyol oferit pels alumnes de quint de primària del col·legi María Inmaculada i amb la conferència a càrrec d'Úrsula Bas, metgessa especialista en dietètica i nutrició, Elia Andreu, veterinària de Salut Pública i Sefa Mulet, psicòloga.

La segona jornada va estar dedicada a la tercera edat amb una xarrada-col·loqui que donava les claus de ‘com cuidar-nos quan ens fem majors'. Va ser impartida per Mari Carmen Estruch, metgessa de família del Centre de Salut i de la residència Hermanos Cholbi de Xàbia, i el coordinador d'Infermeria i les infermeres del Centre de Salut de Xàbia, Jose Vicente Llopis, i Isabel Llorca i María Dolores Pérez, respectivament. Eixe dia va amenitzar la jornada el Cor de Jubilats.

L'últim dia, sota el títol de “Tu tries”, es va abordar la prevenció des de diferents perspectives com pel que fa a accidents de trànsit, conductes addictives i la sexualitat. Salvador Climent, que va quedar paraplègic després d'un accident de trànsit va deixar bocabadat el públic comptant la seua experiència i també van intervindre Carmen Romero, metge de la Unitat de Conductes Addictives i Carmen Sánchez, sexòloga del Centre de Salut Clínica. I finalment, l'actuació “Fi de Festa” del grup cultural d'Ondara amb Anabel Chulbi, va posar fi a una trobada en què distints col·lectius socials com el Rotary Club, les associacions de jubilats i pensionistes “Amanecer” i de Duanes de la Mar, i les Ames de Casa de Xàbia van oferir les seues tapes saludables als assistents a la ‘Trobada per a la Salut'.