Xàbia crea una xarxa de carril bici que connectarà els tres nuclis urbans

24 sep 2010 - El projecte, valorat en 352.000 euros, "atén la demanda creixent per part de la població i té com objectiu millorar l'accessibilitat i la mobilitat en bicicleta", ha destacat l'alcalde

Xàbia té en marxa la construcció d'una xarxa de carril bici que connectarà per primera vegada els seus tres nuclis urbans: Centre Històric, Duanes de la Mar i L'Arenal. Amb aquest projecte, l'Ajuntament de Xàbia “atén la demanda creixent per part de la població i complix altra de les propostes formulades pels propis ciutadans a través del fòrum de l'Agenda 21 Local”, segons ha indicat l'alcalde, Eduardo Monfort. Per a això, el consistori xabienc ha destinat una inversió d'aproximadament 352.000 euros a càrrec del Fons Estatal d'Ocupació i Sostenibilitat.

L'objectiu és, segons ha explicat el primer edil, “millorar l'accessibilitat i la mobilitat” en bicicleta entre els principals nuclis poblacionals ja que fins a ara el municipi mancava d'una xarxa ben estructurada amb un sol tram en l'avinguda Augusta sense connexió alguna. Així, amb aquesta obra es van a crear al voltant de 6.000 metres lineals, que sumant-se als 2.000 existents, s'arribaran als 8 quilòmetres aproximadament a través d'itineraris completament connectats entre si.

Un dels punts que viurà una millora substancial és la travessia que discorre per la mateixa línia de costa, el Primer Muntanyar, on s'aprofitarà l'obra per a reparar la deteriorada vorera. I és ací on aquesta setmana s'han posat a treballar, concretament en un primer tram que va des de la carrer Verona, (al costat de la desembocadura del riu) fins a l'encreuament amb el carrer Bolonia.

Durant el transcurs dels treballs en aquest primer tram, la Policia Local ha habilitat un trajecte alternatiu per al trànsit rodat que discorrerà principalment per la Via Augusta: (alternativa direcció Port – Arenal: avinguda dels Furs-Augusta-Venècia per a eixir a l'avinguda del Mediterrani) i (alternativa direccó Arenal-Port: avinguda del Mediterrani-Bolonia-Augusta per a eixir a l'avinguda dels Furs).

El nou carril bici connectarà la zona de L’Arenal i el Port per diversos itineraris que discorren al costat del Canal de la Fontana cap a la Via Augusta o per l'avinguda del Mediterrani. El barri mariner de Duanes de la Mar connectarà al seu torn amb el Centre Històric per un nou circuit que discorre al costat de la llera del riu Gorgos en direcció a la carretera del Plà fins a enllaçar amb l'avinguda Amanecer o bé des de l'avinguda del Port cap a les avingudes Juan Carlos I i Alacant.

L'obra és executada per una empresa local, Zamora y Jonás S. L., seguint la política de l'equip de govern d'intentar donar treball al major nombre de professionals de la localitat.