L'estiu recarrega les piles dels voluntaris de Xàbia Viva que en un cap de setmana han fet el treball de quatre jornades

21 sep 2010 ?Han continuat el farcit de sins de la volta i ferrallado amb corrugado inoxidable d'una capa de compressió i cosit del forjat superior de suport de la maquinària

Dilluns 20 de setembre del 2010.

Els voluntaris de Xàbia Viva han représ els treballs de consolidació del Molí numere 8 dels Planes de Xàbia en el que constituïx el Quart mes de treball altruista per i per a la defensa del patrimoni històric de la localitat. Durant este cap de setmana, les renovades forces de tots ells han permés avançar el final de les obres a mitjan octubre.

Els treballs s'han centrat a continuar el recreixement del mur interior del molí, en el farcit de sins de la volta i ferrallado amb un formigó ciclopi mixt de 'pòrtland' i calç.

Mentres una part dels voluntaris se centrava en el mur interior, la resta es van dedicar a les tasques de contingència i subministrament continuat de materials. En concret la preparació de l'argamassa es que està utilitzant per al mur així com la busca de noves pedres per la contornada.

D'altra banda, els voluntaris han continuat amb les diverses tasques previstes o buidatge de diverses zones de farcit no cohesiu o arenizado, i han retirat la capa vegetal present en alguns punts del molí.

No obstant això, la preocupació se Cern sobre Xàbia Viva ja que la intervenció de l'associació podria retardar-se fins a novembre per les habituals pluges que patix Xàbia durant les ultimes setmanes de setembre i primeres d'octubre.

El president de Xàbia Viva, Paco Cholbi, ha agraït la col·laboració del Bar Montgó de Xàbia i del Bar Cabaret, que han servit durant este cap de setmana els entrepans per als voluntaris.

Cholbi ha recordat que l'entitat està oberta que qualsevol persona que li agrade la cultura i vulgui aportar el seu granit d'arena puga col·laborar en els treballs de consolidació, i per a fer-ho ha de posar-se en contacte amb nosaltres en el nostre correu electrònic: xabiaviva@gmail.com


Característiques de la intervenció
En concret els treballs de Xàbia Viva se centraran a reforçar la volta actuant en dos fronts: la restitució de 3 i 4 dovelles desaparegudes de la primera i segona fila, el recreixement de la fàbrica de maçoneria en l'extradós de la volta.

Així mateix, els clavills se cegaren o rejuntaren per mitjà de morter mixt de calç, ciment blanc i arena de Chinchilla, en la proporció 1:1:6 a trams verticals al voltant dels 50 cm al mateix temps que s'omplin els clavills amb un morter fluid sense retraccions, de tipus industrial o de mescla de morter semblant a la rejuntada amb additiu expansiu.


NOTA DE PREMSA APORTADA PER L'ASSOCIACIÓ XÀBIA VIVA