La UNED Senior presenta a Xàbia l'oferta formativa per als majors de 55 anys

22 sep 2010 A Xàbia, el número de matriculats durant els seus dos anys de vida supera els 150 alumnes

Esta setmana s'ha presentat a Xàbia la tercera edició de la UNED Senior, una oferta acadèmica de primer nivell dirigida a les persones majors de 55 anys interessades a continuar aprenent. L'acte de presentació, que va tindre lloc en la Casa de Cultura, va estar presidit per la regidora d'Educació de Xàbia, Filo Giner, el director del centre associat de la UNED a Dénia, Carlos Torres, i el coordinador de l'extensió universitària de Xàbia, Paco Reus.

Per tercer any, els veïns, independentment de la seua formació acadèmica, tenen la possibilitat de poder cursar estudis universitaris i continuar ampliant els seus coneixements a través d'este programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància (UNED) amb extensió també en el municipi xabienc.

I és que el que pretén la UNED Senior és, tal com ha explicat el director del centre associat de Dénia, Carlos Torres, fer que eixa “llum interior, la intel·ligència, es mantinga viva i encesa al llarg dels anys”, ha destacat Torres referint-se que “ajuda a què les persones majors mantinguen la seua ment en actiu”.

A més, la bona acceptació de la UNED Senior a Dénia i en l'extensió de Xàbia, ha sigut tal que el número d'alumnes arriba a grans ciutats com A Coruña, Pamplona o Palència, segons ha desvelat el responsable del centre dianense.

A Xàbia, segons ha informat la regidora d'Educació, Filo Giner, l'èxit i la bona acollida que ha tingut esta iniciativa formativa es traduïx que el número d'alumnes matriculats en els dos primers cursos ha aplegat ja a un total de 180 persones, havent-hi moltes que repetixen l'experiència any rere any. Fet que ha sigut valorat per l'edil de forma “molt positiva” perquè “demostra la seua inquietud per continuar aprenent”, ha destacat Giner, qui anima a tots els interessats a matricular-se en estos cursos que subvenciona en part l'Ajuntament de Xàbia.

En el primer quadrimestre, (del 13 d'octubre fins mitjan del mes de gener) s'impartiran en el municipi xabienc tres assignatures amb els següents horaris: Tertúlies literàries (dimecres i dijous, de 19 a 20 hores, en la Biblioteca Municipal), Informàtica (dimarts, de 16.30 a 18.30 hores, en l'Institut) i Psicologia de la Tercera Edat (divendres, de 10 a 12 hores, en la biblioteca).

Fins al 12 d'octubre els interessats podran matricular-se de dilluns a divendres, de 10 a 13 hores, en l'aula situada en el carrer En Forn. L'import de la matrícula per curs és de 30 euros, ja que la resta (20 €) els paga el consistori.