El millor "tapeo" arriba al Centre Històric aquest cap de setmana

21 sep 2010 Els 14 establiments participants preparen una variada selecció de les seves més saboroses especialitats acompanyades per un ambient de festa amb música, actuacions i activitats infantils

Amb el Centre Històric com escenari d'excepció i una selecció de la millor gastronomia local com principal protagonista, arriba aquest cap de setmana la quarta edició de la Degustació de Tapes a Xàbia. L'Associació de Comerciants del Centre Històric, amb l'estreta col·laboració de la regidoria de Foment Econòmic de l'Ajuntament de Xàbia, dóna la benvinguda a la tardor amb dues jornades de degustació d'exquisides tapes en un ambient d'allò més festiu. És el “tapeo”, que aquest any té com emplaçament la placeta del Convent i tindrà lloc el dissabte, dia 25, i el diumenge, 26 de setembre.

El gran èxit dels anys anteriors, – amb una mitjana aproximada de 30.000 tapes que es van servir en la passada edició-, ha fet que aquest esdeveniment s'haja consolidat i constituisca una de les activitats estrella amb la qual el col·lectiu d'empresaris comparteix i acosta encara més el projecte de Xàbia Històrica Centre Comercial Obert, segons ha explicat el president de l'associació de comerciants del Centre Històric, Juan Planelles.

En la mateixa línia, la regidora de Foment Econòmic, Filo Giner, ha destacat que la Degustació de Tapes a Xàbia s'ha convertit en un dels esdeveniments “més esperats amb una gran repercussió no només en el municipi sinó també a nivell comarcal i amb un èxit tal que ha estat, fins i tot, pres com exemple en altres llocs”. En aquest sentit, l'edil ha agraït i felicitat als comerciants animant-los a seguir en aquesta línia per a treballar conjuntament en aquest tipus d'iniciatives que “ajuden a potenciar el comerç local i que repercuteixen en benefici de tot el poble de Xàbia”, ha subratllat Giner, que ha aprofitat l'ocasió per a convidar a veïns, turistes i visitants a gaudir d'aquesta mostra i degustar exquisides tapes.

Per la seva banda, el representant dels comerciants ha assenyalat que, “com sempre, amb l'ajuda de la regidoria de Foment Econòmic, "hem intentat fer un esdeveniment del gust de sempre però que aquest any ha apostat a més per pujar un esglaó en la qualitat quant al seu aspecte estètic”, ha destacat Planelles. Es tracta del mateix format: tapes molt elaborades a un preu molt assequible en un ambient lúdic i de festa amb música, actuacions i entreteniment per als més menuts.

Un total de 14 establiments, entre els quals s'han sumat aquest any la Tasca El Salaito i la Tasqueta del Mercat, oferiran una exquisida selecció de tapes, pinxos, postres, vins, caves i fins a gin tónics especials, mojitos i un servei de cafè, segons ha indicat des de l'organització, Sisco Vallés. Com novetats s'incorpora al "tapeo" un espectacle de pallassos i tallers per als xiquets, i entre les diverses actuacions haurà una batukada, segons ha explicat la secretària del col·lectiu comercial, Mari Llidó.

Els tiquets es podran adquirir al preu de 1,25 euros en les tres carpes instal·lades per a la degustació de tapes que obrirà les seves portes el dissabte 25 de setembre de 11 a 16 hores i a la vesprada a partir de les 18 hores. I el diumenge, estarà obert d'onze del matí a les quatre de la vesprada.

                                                   Per a més informació fes clic açí