L'Ajuntament renova la col·laboració amb entitats socials del municipi

17 sep 2010 L'objectiu és, segons ha destacat l'alcalde, “seguir donant suport a associacions i altres col·lectius l'acció dels quals és d'interès social”

En el marc de les subvencions que concedeix l'Ajuntament de Xàbia a entitats socials, l'alcalde, Eduardo Monfort, ha subscrit aquest matí nous convenis de col·laboració per a seguir donant suport aquelles associacions i col·lectius que promouen iniciatives d'interès social. Així, la intenció de l'equip de govern de Xàbia és “continuar ajudant-los, en la mesura de la disponibilitat econòmica, perquè som conscients del suport que necessiten per a poder desenvolupar la seva tasca", ha destacat Monfort.

En matèria educativa, l'ajuntament col·labora amb el Centre Associat de la Universitat Nacional d'Educació a Distància (UNED) de Dénia per a facilitar la possibilitat als veïns de poder cursar estudis universitaris i seguir aprenent i enriquint els seus coneixements. Per a això, el consistori destina uns 81.000 euros per a l'extensió que la Uned té en el municipi i que tan bona acollida ha tingut entre la població. I és que en els seus dos anys de vida ja són al voltant de 140 les persones que han rebut una oferta acadèmica de primer nivell a través de la Uned Sènior de Xàbia.

També, entre les entitats esportives amb les quals col·labora, està el Club de Bàsquet Joventut Xàbia al que dirigeix una aportació municipal de 40.613 euros amb l'objecte de continuar fomentant la pràctica d'aquest esport entre la població, i especialment, entre els joves. El conveni ha estat subscrit pel nou president del club, Josep Lluís Aviñó, que fa uns mesos va prendre el relleu d'Isaac Martín, després de vuit anys de labor dirigint el Joventut.

Així mateix, l'ajuntament renova la seva col·laboració amb la parròquia La nostra Senyora de Loreto per a facilitar l'obertura al públic del temple amb la finalitat de que puga ser visitat tenint en compte que, a més de la seva finalitat religiosa, constituïx un atractiu turístic i cultural més del municipi.

Altre col·lectiu amb el qual l'alcalde ha signat el conveni és l'Associació de Vídues de Xàbia.