Creu Roja i l'Ajuntament organitzen la primera “Trobada per a la Salut”

15 sep 2010 Nombroses entitats i associacions s'han unit a aquesta original iniciativa que busca treballar per la salut del poble de Xàbia

Xàbia acull la pròxima setmana la primera ‘Trobada per a la Salut’. Una trobada organitzada per l'Assemblea Local de Creu Roja amb l'estreta col·laboració de l'Ajuntament de Xàbia i de nombroses entitats i col·lectius socials que s'han unit per a treballar per la salut del poble de Xàbia. Les jornades tindran lloc els dies 22, 23 i 24 de setembre en la plaça del nou Conservatori de Música.

Per a la presidenta de Creu Roja a Xàbia, Toñi Sebastiá, aquesta primera trobada dedicat a la salut constituïx “una de les iniciatives organitzades per l'ONG de les quals se sent més orgullosa” perquè, segons ha destacat, “si assolim arribar a tota la població no només serà tot un èxit sinó que a més haurem aconseguit donar un pas endavant en benefici de la salut del nostre poble”.

Alguna cosa en el que també ha coincidit la regidora de Sanitat de Xàbia, Pepa Chorro, per a qui aquestes jornades constituïxen “una il·lusió feta realitat”. L'edil ha lloat el paper que ha tingut la Creu Roja per a “implicar a tanta gent amb un mateix objectiu, que és el de la promoció de la salut”. Per a la responsable de l'àrea sanitària, aquesta primera ‘Trobada per a la Salut’ constitueix un esdeveniment “molt important” per al poble de Xàbia, pel que anima a tota la ciutadania a acostar-se i gaudir d'aquestes jornades en les quals s'abordarà la salut des de diferents perspectives.

Segons ha explicat la responsable de l'àrea de Salut de l'assemblea local, Lorena Kim Bas, la trobada s'articula sobre cinc grans temàtiques: el temps lliure i d'oci, la prevenció de conductes addictives, la sexualitat, l'alimentació i higiene bucal i la prevenció d'accidents de trànsit. Unes qüestions “importants que concerneixen tant a la població jove com a l'adulta”, segons ha destacat la tècnica.

Els matins de la trobada estaran dirigits als alumnes de sisè de Primària i quart de l'ESO dels centres educatius de Xàbia que participaran visitant els pavellons de la salut i assistint a una xerrada sobre l'assetjament escolar i l'assetjament en la xarxa, impartida per les psicòlogues del Gabinet Psicopedagògic Municipal, Carmina Izquiero i Marina Pardo. A més, a mitjan matí gaudiran d'un esmorzar saludable.

I a la vesprada, a les 17.30 hores, la trobada obri les seves portes a la població en general amb un programa que inclou, a més d'actuacions, un berenar saludable oferit per diferents entitats socials del municipi i interessants xerrades en les quals intervindran diferents professionals.

El dimecres, 22 de setembre, l'actuació correrà a càrrec dels alumnes de cinquè de Primària del col·legi María Inmaculada que divertiran al públic amb el seu teatre de guinyol: “El juí dels aliments”. Després, l'alimentació es posarà a debat amb la conferència a càrrec d'Úrsula Bas, metge especialista en dietètica i nutrició, Elia Andreu, veterinària de Salut Pública i Sefa Mulet, psicòloga.

A l'endemà, actuarà el Cor de Jubilats i a continuació, tindrà lloc la xerrada-col·loqui sobre “com cuidar-nos quan som majors” amb la intervenció de Mari Carmen Estruch, metge de família del Centre de Salut i de la residència Hermanos Cholbi de Xàbia, i el coordinador d'Infermeria i les infermeres del Centre de Salut de Xàbia, Jose Vicente Llopis, i Isabel Llorca i María Dolores Pérez, respectivament.

El divendres, 24 de setembre, en la xerrada titulada “Tú tries” participaran Salvador Climent, que va quedar paraplègic després d'un accident de trànsit, Carmen Romero, metge de la Unitat de Conductes Addictives i Carmen Sánchez, sexòloga del Centr de *Salut Clínica. Aquest dia l'actuació correrà a càrrec del grup cultural d'Ondara-*Anabel *Chulvi.

Les tapes saludables seran ofertes pel *Rotary Club, el primer dia, per les associacions de jubilats i pensionistes “Alba” i de *Duanes de la Mar, el segon, i les Mestresses de Xàbia les prepararan per a l'última jornada.

 

                                                Ací vos podeu descarregar la programació:

                                                                  Trobada per a la Salut

 

Col·laboren en la “Trobada per a la Salut”:  l'Ajuntament de Xàbia, a través de les regidories de Sanitat, Serveis Socials, Joventut, Educació, Esports i Transports,  el hospital Marina Salud,  el Centre de Salut Pública de Dénia, la Agència Valenciana de Salut, la Fundación AEPA,  IES Núm. 1, el col·legi María Inmaculada, el Proyecto de Información al Drogodependiente, la Unitat de Prevenció Comunitària de Xàbia, l'agrupació local de Protecció Civil, la Policia Local de Xàbia, el Conservatori de Música, el Grup de Danses Portitxol, Ximiritab’s, el Moviment Junior, Danone, Lacer, Roche, Cafés Silvestre-Toni i Dispevi.