Xàbia presenta una oferta esportiva molt àmplia i variada per a prop de 1.500 xiquets

14 sep 2010 - Aquest any, la regidoria d'Esports ha fet realitat un projecte que introduïx per primera vegada la disciplina dels escacs en les aules - El floorball, la psicomotricitat, la natació recreativa i el futbol-crack són també les noves activitats que s'incorporen en aquest curs

Les Escoles Esportives de Xàbia es preparen per a rebre a milers de xiquets dins d'una àmplia i variada oferta que s'estén a prop de 40 modalitats esportives i que aquest any inclou importants novetats a més de millores pel que fa a les instal·lacions del municipi.

La regidoria d'Esports, en estreta col·laboració amb els clubs esportius, centres docents i associacions de pares, ha confeccionat un programa molt complet per a al voltant de 1.500 xiquets, amb edats compreses entre els 2 i els 16 anys, segons ha explicat aquest matí el regidor responsable de l'àrea, José Francisco Erades.

Aquesta gran oferta, que pretén potenciar la pràctica de l'esport entre els més joves, s'intenta millorar any rere any amb la incorporació de noves modalitats. Aquest curs presenta com gran novetat el Projecte Educatiu d'Escacs, una disciplina molt dinamitzada per la qual ha apostat fort el departament. Es tracta, segons ha assenyalat l'edil, d'un “programa integral que busca potenciar la pràctica dels escacs en les escoles i instituts de la localitat introduint aquesta disciplina, per primera vegada i de forma significativa, en les aules”.

Esforç inversor del consistori en l'esport

Per la seva banda, l'alcalde de Xàbia, Eduardo Monfort, ha indicat que l'Ajuntament de Xàbia “fa, en la mesura de les seves possibilitats econòmiques, un gran esforç en matèria d'educació esportiva” perquè, ha segons ha destacat Monfort, “entenem que l'esport, a més de contribuir a una millor qualitat de vida i a l'adquisició d'hàbits saludables, és una bona manera per a educar i formar en valors als més joves”.

Pel que fa a les infraestructures esportives, el cap de l'executiu local ha subratllat la posada en funcionament del nou Trinquet, on els afeccionats tenen l'espai apropiat on poder aprendre i practicar l'esport de la pilota valenciana. Així mateix, el consistori està fent “un gran esforç inversor per millorar les instal·lacions, com és el cas de les obres que s'estan executant en el camp de futbol per a reformar uns vestuaris que estaven molt obsolets o el projecte que està en marxa en el camp de les Mesquides on està instal·lant gespa artificial”. Unes millores que “redundaran en benefici dels ciutadans, i especialment, dels més joves”, ha manifestat Monfort, qui ha afegit que “en aquesta línia anem a continuar treballant per a anar millorant les instal·lacions i seguir apostant per l'educació”.

Més novetats en les modalitats esportives

Altres novetats proposades dins del programa d'esport escolar són els projectes de “Psicomotricitat”, “Multiesport-natació”, “Futbol-crack 5” i el “de Floorball-Unihoquei”. El primer té com fi la interiorització de forma lúdica de l'esquema corporal a partir de continguts educatius sobre equilibri, coordinació dinàmica general i estructuració de l'espai-temps.

El de "Multiesport-natació” pretén que els xiquets es divertisquen nadant tenint la possibilitat de fer-ho en la piscina del Poble Nou de Benitatxell. Mentre, “Futbol-crack-5” es tracta d'una activitat que busca la millora del desenvolupament psicològic i soci-motor de l'alumnat a partir de propostes variades i atractives relacionades amb el futbol i consistents en circuits d'habilitat i competicions per equips. Altra nova especialitat que es pretén iniciar en el municipi és la del Floorball a través d'un projecte que permetrà a l'alumnat desenvolupar la condició física i l'habilitat motriu a partir del joc amb estics.

Aquestes, més les nombroses modalitats esportives, conformen el programa oferit per les Escoles Esportives Municipals i les Escoles Esportives que desenvolupen diferents col·lectius esportius del municipi i a les quals aquest any s'han sumat nous clubs com el Club de Judo Xàbia, el C.D. Dojo Shotokan-Ryu, l'escola de rugby i de paddle, aquesta última activitat a través del Club de Tenis Jávea, segons ha explicat el coordinador d'Esports, Paco Bisquert.