Xàbia inicia la campanya per a la prevenció de la ceguesa

09 sep 2010 Durant demà i el dilluns, els interessats podran sometre's a la revisió gratuïta de la vista

La regidoria de Sanitat de l'Ajuntament de Xàbia ha engegat la sisena Campanya gratuïta de prevenció del glaucoma i la ceguesa, que ha arrencat avui amb un elevat índex de participació. Els especialistes de la Fundació Jorge Alió romandran demà, divendres, i el dilluns en el municipi per a realitzar el reconeixement gratuït de la vista als interessats que així ho desitgen.

Aquesta iniciativa, que pretén prevenir malalties visuals, va dirigida a tota la població amb una especial atenció a les persones majors, segons ha explicat la regidora de Sanitat, Josepa Chorro. L'objectiu és, segons ha destacat l'edil, “facilitar-los als ciutadans l'accés a aquest tipus de consultes perquè creiem en la prevenció com la medicina més eficaç per a mantenir en bon estat la salut ocular”.

Pel que, Chorro ha reiterat “la necessitat que la població se sotmeta a aquest tipus de revisions periòdiques per a conèixer possibles anomalies en la visió que, si són detectades a temps, pot ser que tinguen curació o, almenys, experimenten una millora”, ha afegit la responsable municipal.

Així doncs, els interessats a conèixer l'estat de la seva salut visual poden sotmetre's a una avaluació de la retina i a una presa de la pressió intraocular, prova ràpida i indolora fonamental per a descartar el risc de patir glaucoma, en la unitat mòbil que estarà demà, dia 10, a la plaça de l'Església o el dilluns, 13 de setembre, en l'avinguda Jaume I, en el Port.

Les persones majors de 65 anys podran sotmetre's a una prova oftalmològica més completa demà al Centre Social (carrer Rafael Echagüe) i el dilluns que ve en el Centre de Salut de Duanes de la Mar (avinguda del Botànic Cabanilles). L'horari per als reconeixements és de 10 a 15 hores.