Xàbia inicia el curs amb 1.936 escolars

09 sep 2010 S'han dut a terme importants milores per a intentar que les instalacions educatives estiguen en les millors condicions posibles per a procurar un enssenyament de qualitat als xiquets i xiquetes

Un total de 1.936 escolars d'Infantil i Primària han iniciat avui el curs en els col·legis de Xàbia. La tornada a les classes s'ha desenvolupat amb tota normalitat i amb importants millores respecte al curs passat.
 

Encara que s'ha notat un lleuger descens en el nombre de xiquets matriculats, - l'any passat eren uns cinquanta alumnes més-, el curs 2010-2011 ha comptabilitzat un total de 436 matrícules en el col·legi Graüll, 417 en el Vicente Tena, 351 en el de L' Arenal, 293 en el Trenc d’Alba, 211 en el col·legi Port de Xàbia, i 228 en el María Inmaculada.

Millores en les infraestructures

Com cada any i aprofitant les vacances d'estiu, l'Ajuntament de Xàbia i, en concret el departament d'Educació, dedica els seus esforços per a atendre les necessitats i resoldre les deficiències puntuals que es detecten en les instal·lacions educatives. A aquestes labors de manteniment habituals, aquest any a més el consistori ha destinat una inversió de prop de 200.000 euros per a pintar l'interior i exterior dels col·legis públics. L'objectiu d'aquesta i altres actuacions més puntuals “és fer tot el que està en la nostra mà perquè els centres educatius del municipi estiguen en les millors condicions possibles per a procurar un ensenyament de qualitat als nostres escolars”, segons ha destacat la regidora d'Educació, Filo Giner.
 

En el que respecta també a la millora de les infraestructures destaca, sens dubte, la important remodelació escomesa en el col·legi públic Port de Xàbia i la reforma dels lavabos del Vicente Tena. Unes actuacions de la Conselleria d’Educació que donen resposta a una “vella reivindicació per part de la comunitat educativa i de l'ajuntament, i que eren molt necessàries”, ha destacat Giner, que ha mostrat la seva satisfacció perquè “per fi s'hagen fet realitat”.
 

Però per a l'edil hi ha una intervenció en un altre dels centres del municipi que resulta "d'extrema necessitat” i per la qual no va a cessar en el seu afany perquè es convertiscai també en un fet. Es tracta de la remodelació del Graüll, que segueix pendent d'executar per part de la Conselleria. En aquest sentit, Giner ha insistit en la necessitat d'escometre com més aviat la tan esperada reforma pel que continuarà en la seva constant sol·licitud davant les instàncies educatives. Des de l'Ajuntament, cap recordar, s'han complert tots els tràmits per es puga executar el projecte.

Millores en educació

Quant a les millores en matèria educativa, la responsable d'Educació ha explicat que, a més de reforçar amb una persona més el Servei Psicopedagògic Escolar (SPE), s'ha aconseguit implantar per primera vegada en el municipi un aula de Comunicació i Llenguatge (CyL), en la qual un equip de professionals especialitzats atendrà a deu xiquets amb necessitats educatives especials. L'aula s'ha habilitat amb l'equipament necessari en el col·legi de L’Arenal i s'estima que requereix d'una inversió de 100.000 euros anuals per part de l'ens autonòmic.