Les festes de la Mare de Déu de Loreto de Xàbia entren en la seua recta final

06 sep 2010 El barri mariner de Duanes de la Mar despedirà el dimecres la celebració amb els actes en honor a la Mare de Déu de Loreto

Les festes patronals en honor a la Mare de Déu de Loreto del nucli de Duanes de la Mar de Xàbia entren en la seua recta final. La solemnitat i el caràcter religiós marcaran la celebració, que arribarà dimecres que ve al seu dia gran amb els actes per a honrar la Mare de Déu de Loreto i que despediran la present edició.

No obstant això, durant els últims dies s'han succeït esdeveniments tan emblemàtics com els tradicionals bous a la mar i el popular baret de la comissió, que una vegada més han tornat a congregar a milers de veïns i visitants.

També hi ha hagut una jornada dedicada als més xicotets. Va tindre lloc dissabte passat amb una gran participació de xiquets i xiquetes que van disfrutar d'una gegantina xocolatada i d'una gran varietat de jocs populars, “aquajocs”, del parc infantil i del tradicional “pal ensabonat”. A la vesprada, va tindre lloc la gran cavalcada amb la participació dels més xicotets, la comissió festera, els festers dels Fogueres de Sant Joan i els que sempre posen la nota d'humor, les penyes. Entre les carrosses va haver-hi animació per part dels grups Iknotiz i la Festa Animal d'Espectacles David. Van tancar la cavalcada les set majoralesses i majorals d'esta edició del 2010.

A continuació, a mitjanit, un espectacular correfocs es va obrir pas pels principals carrers de Duanes omplint-les de focs i de música al so dels tambors, tancant la jornada la festa interactiva a càrrec de la Cadena 100.

Ahir, diumenge, entre les activitats programades va destacar l'entrega de premis del XVIII Concurs Infantil de Dibuix “Mare de Déu de Loreto” en el que han participat al voltant de 1.500 escolars. A l'est acte, amenitzat pels pallassos Lucky i CIA, li va seguir l'actuació de les bandes juvenils de Benitatxell i del Centre Artístic Musical de Xàbia.

Pròxims actes


La jornada de hui està dedicada a la Tercera Edat amb un concurs de brisca, un aperitiu i la visita de la Peña La Bufa a l'asil Germans Cholbi, on oferiran als més majors el tradicional “putxerot”. A la vesprada, a les 19 hores, tindrà lloc l'ofrena de flors a la Verjurada de Loreto i esta nit, a les dotze, es realitzarà la ronda, a càrrec de l'Estudiantina de Xàbia, a les set majoralesses amb els seus respectius majorals.

Demà dimarts se celebrarà el dia del Santíssim Crist del Mar amb despertà, cercavila dels festers i de la comissió de festes, i el refrigeri oferit per la Festa de carrer en el carrer que porta el seu nom. A les 19 hores se celebrarà l'eucaristia en honor al Crist en què cantarà el cor parroquial i a continuació, a les huit de la vesprada, tindrà lloc la solemne processó amb la imatge del Santíssim Crist del Mar. Acabarà el dia amb l'actuació de Zeppelin Band en el passeig marítim i en l'avinguda Jaume I, la discomóvil organitzada per la penya La UCA en el seu 15 aniversari.

El dia de la Mare de Déu de Loreto


Ja el dimecres, 8 de setembre, el barri mariner de Duanes de la Mar celebrarà el dia gran de les festes amb els actes en honor a la Mare de Déu de Loreto. La jornada començarà amb una “estrepitosa despertà” a la que seguirà la cercavila per a arreplegar a les majoralesses María Buigues, María Cardona, Gema Catalá, Natalia García, Ana Garreta, Eugenia Salva i Inés Sivera, els que junt amb els majorals, David Ros, Francisco Cruañes, Juan Garreta, Eduardo Monfort, Pepe Serrat, Juan Sivera i Joan Sivera, els membres de la comissió i autoritats assistiran a la missa solemne que s'oficiarà en honor a la patrona.

Una vegada finalitzada la cerimònia, es dispararà una “ensordidora mascletà” en la Via Augusta. Ja a la vesprada, a les 20 hores, donarà començament la processó en honor a la Mare de Déu de Loreto pels principals carrers de Duanes. I ja a les dotze de la nit, el sensacional castell de focs artificials aquàtic posarà el passador final a esta festivitat.