La pròxima setmana Xàbia pot revisar-se gratis la vista

02 sep 2010 La regidoria de Sanitat aposta per la prevenció per a mantenir en bon estat la salut en general i de la visió en particular

Una vegada més, l'Ajuntament de Xàbia oferix als veïns la campanya gratuïta de prevenció del glaucoma i la ceguera. Durant els dies 9, 10 i 13 de setembre, els facultatius de la Fundació Jorge Alió estaran en el municipi per a examinar la vista en profunditat a la tercera edat i mesurar la tensió ocular a la població en general.

Per sisè any, la regidoria de Sanitat engega aquesta campanya per a “facilitar-los als ciutadans l'accés a aquest tipus de consultes i perquè aposta per la prevenció com el més eficaç per a mantenir en bon estat la salut ocular”, segons ha indicat l'edil de Sanitat, Josepa Chorro. És més, per a la responsable de l'àrea sanitària, “la medicina preventiva ha de ser una prioritat en la cura de la salut en general i de la visió en particular, d'aquí la necessitat que els ciutadans se sotmeten a revisions periòdiques per a conèixer possibles patologies que, si són detectades a temps, pot ser que tinguen curació o, almenys, experimenten una millora”, ha destacat Chorro.

En Xàbia a més, l'acceptació que té aquesta campanya entre la població és molt elevada ja que sempre experimenta un elevat índex de participació. L'any passat van ser més de 200 les persones que es revisaren la vista.

Els ciutadans que desitgen conèixer l'estat de la seva salut visual i sotmetre's a una presa de la pressió intraocular, una prova senzilla i indolora fonamental per a descartar el risc de patir glaucoma, podran fer-lo en la unitat mòbil que s'instal·larà els dies 9 i 10 de setembre a la plaça de l'Església i el 13 en l'avinguda Jaume I, en el Port.

Per a la prevenció de la ceguera, les persones majors de 65 anys podran sotmetre's a una prova oftalmològica més completa els dies 9 i 10 en el Centre Social (carrer Rafael Echagüe) i el 13 de setembre en el Centre de Salut de Duanes de la Mar (avinguda del Botánic Cabanilles). L'horari de consulta per a tots els dies és de 10 a 15 hores.