Xàbia organitza el segon concurs de contes interculturals

01 sep 2010 Els interessats podran presentar les seves obres fins al 8 d'octubre

L'Assemblea Local de Creu Roja i el departament de Interculturalitat de Xàbia convoquen per segon any el Certamen de Contes Interculturals amb l'objectiu de fomentar la convivència entre les moltes cultures que resideixen a Xàbia. Els interessats ja poden presentar els seus relats en la seu de l'ONG en el municipi xabienc.

Tenint en compte el gran nombre de nacionalitats que conviuen a Xàbia, - en l'actualitat són més de 80- , aquest tipus d'iniciatives resulten “molt positives perquè contribuïxen a fomentar des de la sensibilització el respecte, la integració i la convivència entre tots els ciutadans”, segons han explicat la presidenta de Creu Roja a Xàbia, Toñi Sebastiá, i la regidora de Interculturalitat, Doris Courcelles.

De fet, la interculturalitat és la temàtica que ha de quedar reflectida en aquest concurs al que es pot presentar qualsevol persona resident en la localitat. L'obra haurà de ser un conte, narrat en castellà o valencià indistintament, i haurà de ser original i inèdita, no havent estat publicada ni guardonada en altre certamen literari.

Hi ha tres modalitats. Una és per als xiquets d'entre 8 i 12 anys, una altra és per als alumnes de l'ESO i la tercera és per als autors majors de 17 anys. Per a la primera i la segona categoria el premi consisteix en un bo de 150 euros i per a la tercera un de 200 euros a gastar en els comerços del Centre Històric de Xàbia. A més, en cada modalitat els guanyadors rebran un regal donat per Opticá Picóp, Centro Òptico Xàbia, Libreria Prensa La Rulla, Papelería Botella, Calzados La Rulla i Kimikal Sport Moda Joven.

Els contes podran presentar-se fins al 8 d'octubre en la seu de Creu Roja, (situada en l'avinguda d'Alacant) de dilluns a divendres de 9 a 14 hores o de quatre a set de la vesprada. Les bases d'aquest certamen es poden consultar a través del següent enllaç

La fallada del jurat es farà pública en l'acte de lliurament de premis que tindrà lloc el 22 d'octubre a la Casa de Cultura de Xàbia.