Jornada de neteja dels fons marins de Xàbia

30 ago 2010 A les nou del matí els voluntaris partiran des de les instalacions del nàutic per a netejar el fons marí dels punts de la badia on les embarcacions solen fondejar

El Club Nàutic de Xàbia i el centre de busseig Pelicar han organitzat per a demà dimarts una jornada per a netejar i retirar els residus que s'acumulen en les profunditats de les aigües xabienques. Amb aquesta iniciativa, que complix la seva tercera edició, l'organització intenta a més conscienciar a la població, sobretot, banyistes, pescadors i navegants, de la necessitat de preservar la biodiversitat marina.

La jornada de neteja arrencarà a les 9 hores i des de les instal·lacions del club, els bussejadors eixiran a netejar els fons marins dels punts habituals on les embarcacions solen fondejar. Una embarcació de suport serà l'encarregada de recollir els residus que extraguen els voluntaris de forma manual. Al tornar, els participants podran dipositar les restes d'escombraries en un contenidor col·locat en el nàutic.

Des de l'Ajuntament de Xàbia, la regidora de Medi ambient, Doris Courcelles, valora aquest tipus d'iniciatives de forma “molt positiva” perquè, segons ha destacat l'edil, “contribuïxen a mantindre net i en bon estat el fons marí de Xàbia”. Un objectiu “pel qual treballa l'ajuntament i en el qual la col·laboració ciutadana és fonamental”, ha afegit Courcelles, qui agraïx i felicita a l'organització, el Club Nàutic i el centre Pelicar, per aquesta labor.

Si algú amb experiència en el busseig vol participar pot posar-se en contacte amb l'organització a través del telèfon de Pelicar (630 08 23 87).