Xàbia concedirà els premis 9 d’Octubre a l'associació de lluita contra el càncer i a Toni Espinós

27 ago 2010 El lliurament dels guardons tindrà lloc en l'acte institucional del 9 d’Octubre

Xàbia ja ha triat als seus guardonats per als premis 9 d’Octubre Vila de Xàbia. Una elecció que va contar amb el vot unànime de la corporació xabienca durant la sessió ordinària celebrada en la nit d'ahir. El lliurament d'aquestes distincions s'efectuarà en l'acte institucional que té lloc amb motiu de la celebració del 9 d'octubre.

El guardó a la “Solidaritat” s'atorgarà a l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) que té a Xàbia la seva junta local, dirigida per Catalina Quero Montalbán. Compromesa amb la societat xabienca, ha estat al capdavant durant molts anys del col·lectiu de les mestresses i ha representat de manera exemplar a aquesta organització no lucrativa dedicant els seus esforços a la consecució dels objectius de la AECC. Una labor que passa per informar i conscienciar, donar suport i acompanyar als malalts i les seves famílies, fomentar la investigació oncològica i mobilitzar i influir en la societat per a aconseguir aquestes finalitats, motiu pel qual han desenvolupat tot un sèrie d'activitats com festivals benèfics, curse i altres accions per a la recaptació de fons, a més de xerrades informatives i l'assessorament i informació als malalts i les seves famílies.

El reconeixement als “Valors Cívics” serà per a Antonio Espinós Quero per la seva dedicació ininterrompuda a l'activisme sociocultural, i a la investigació de la cultura i la història de Xàbia. Amb la seva intensa activitat i la seva trajectòria permanent de compromís ha deixat petjada en les diferents generacions de xabiencs que han compartit amb ell la passió per la cultura i la història del seu poble.