El col·legi Vicente Tena de Xàbia iniciarà el curs amb els lavabos renovats

26 ago 2010 L'Ajuntament i la Conselleria d’Educació col·laboren en les obres de reforma valorades en uns 66.000 euros

El col·legi públic Vicente Tena de Xàbia començarà el curs escolar amb els lavabos reformats. Aquest matí, el director territorial d'Educació a Alacant, Valero Antonio Elías, junt amb l'alcalde de Xàbia, Eduardo Monfort, la regidora d'Educació, Filo Giner, i la directora del Vicente Tena, María Teresa Cardona, ha visitat el centre per a comprovar l'evolució de les obres de reforma engegades per la Conselleria d’*Educació amb la col·laboració de l'Ajuntament de Xàbia.

Després de molts anys de demanda per part de la comunitat educativa i l'Ajuntament de Xàbia, la “tan esperada reforma, per fi, s'ha fet realitat”, ha assenyalat l'edil. Amb evidents mostres de satisfacció, Filo Giner, ha subratllat que aquesta actuació era “molt necessària de cara a procurar que les instal·lacions estiguen en les millors condicions possibles de cara a l'inici del curs”.

Per la seva banda, l'alcalde, Eduardo Monfort, ha destacat que aquesta obra “és fruit del treball i l'esforç de la regidora d'Educació i de la comunitat educativa amb la seva directora al capdavant, que amb la seva constància han aconseguit una reforma tan necessària per al centre”. Monfort ha tingut paraules d'agraïment cap a la Conselleria d’Educació, igual que la regidora d'Educació, que ha afegit que “tots els esforços són pocs per a garantir un ensenyament de qualitat als alumnes”.

Mentre, el director territorial d'Educació ha dit que aquesta obra era “d'extrema necessitat”. Segons ha explicat Valero Antonio Elías, al final de curs va mantenir una reunió amb els representants de la comunitat educativa i de l'ajuntament per a fer una relació de les necessitats que en matèria d'adequació tenen els centres de Xàbia, considerant-se “prioritària i urgent l'actuació en el col·legi Vicente Tena”, ha destacat el responsable autonòmic.

Ara, “a mesura que anem tenint disponibilitat econòmica podrem anar escometent altres intervencions per a millorar les instal·lacions educatives de la localitat”, ha assegurat Elías, qui ha confirmat que els treballs estaran acabats per a l'inici del curs, el pròxim 9 de setembre.

A més, el director ha agraït l'ajuda i la col·laboració prestada en tot moment per part de l'executiu local en aquestes obres en les quals s'està renovant tot el sanejament i sistema sanitari dels lavabos de l'edifici principal. La reforma conta amb una inversió de 66.000 euros, dels quals 50.000 aproximadament procedeixen de la Conselleria i la resta (al voltant de 16.000 euros) han estat aportats per l'ajuntament per a dotar als lavabos dels equipaments necessaris.