Xàbia respon amb solidaritat en la col·lecta de sang de les festes del Loreto

26 ago 2010 La jornada, organitzada per la Comissió de Festes Mare de Déu de Loreto i el Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana, rep un total de 67 donacions

Xàbia va tindre ahir la seva cita amb la solidaritat. La Comissió de Festes Mare de Déu de Loreto i el Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana van organitzar una nova col·lecta extraordinària de sang que va rebre un total de 67 donacions i que va estar recolçada amb la presència de l'alcalde de Xàbia, Eduardo Monfort, i coordinada per la delegada local, Mercedes Bisquert.

El Centre va atendre a totes aquelles persones que des de les 17,30 hores es van donar cita en el casal de la comissió festera. Entre els participants, es van comptabilitzar 4 donants nous.

Segons apunten des del Centr de Transfussió, durant els mesos d'estiu, "la donació de sang no pren vacances", per aquest motiu "és importantíssim que els donants de sang realitzen les seves col·laboracions", doncs "cada dia es segueixen distribuint 300 unitats de sang als 24 hospitals de la província d'Alacant”. En tot just 20 minuts, "un donant pot salvar la vida de fins a tres persones, sense cap dubte, un dels gestos solidaris més importants dels quals existeixen", senyalen des l'entitat.

El Centre de Transfusió agraïx la col·laboració de l'Ajuntament de Xàbia i de la Comissió de Festes Mare de Déu de Loreto i felicita als donants de sang, doncs “són ells els quals cada dia salven la vida dels malalts en els hospitals”. Una felicitació i agraïment al que es suma l'alcalde de Xàbia cap a totes aquelles persones que participen en esta inciativa solidària.