La Xàbia Visual Week comença el dijous amb la participació de més de 80 artistes

24 ago 2010 Durant tres dies el Centre Històric, Duanes de la Mar i l'Arenal acolliran activitats de tota classe relacionades amb la cultura generada a Xàbia

La Xàbia Visual Week ha sigut presentada aquest matí davant els mitjans de comunicació. En la compareixença, l'artista Álvaro Tamarit -un dels principals impulsors del projecte- ha explicat que “tot això és un fruit d'una idea que ve de molt de temps i que buscava aplegar a tota la gent de Xàbia que té alguna classe d'inquietud artística”. Per a Tamarit, el resultat de la convocatòria ha sigut “molt bo” ja que “participarà molta més gent de la que nosaltres esperàvem”. De fet, són més de 80 els artistes les obres dels quals es podran visitar des del dijous 26 fins el dissabte 28. I amb la suma dels grups musicals que també intervindran el nombre de gent implicada en el l'esdeveniment supera les 150 persones.

Per la seua banda, Francesc Marzal, un altre dels promotors de la Xàbia Visual Week, ha detallat la programació que es desenvoluparà durant els tres dies i que es pot consultar en els adjunts que acompanyen aquesta nota. Així mateix, Marzal ha recordat que les tres sales que acolliran obra estaran obertes els tres dies des de les 20 fins a les 0 hores. I ha assenyalat que al Mercat també hi haurà una intervenció.

Paquitus DJ, el coordinador de l'”Observatori de música electrònica”, que se celebrarà el divendres a partir de les 0 hores a la plaça de l'Església, ha defensat que “dins d'una proposta tan avanguardista com aquesta no podia faltar la música electrònica” perquè, a més, segons ell “a Xàbia hi ha gent jove que està treballant molt bé en aquest àmbit i no té res que envejar als productors europeus”.

També ha intervingut el músic Quico Moragues, qui s'ha encarregat de la coordinació dels grups musicals que actuaran durant l'esdeveniment (la Romàntica del Saladar, el Centre Artístic Musical, la Colla Xirimitab's,...) ha destacat “la gran participació que tindrà aquesta primera edició”.

Finalment, el coordinador de Comunicació de la Xàbia Visual Week, Cèsar Palazuelos, ha detallat que el seguiment de totes les activitats es podrà fer mitjançat el weblog www.xabiavisualweek.com, la pàgina en Facebook i el compte creat en Twitter.

Nota de premsa aportada per l'organització.