Els treballs per a consolidar el talús de la Caleta del Port començaran en breu

18 ago 2010 Aixina li ho han confirmat des de la Conselleria a l'alcalde de Xàbia, que califica esta actuació "d'urgent i prioritària per a garantir la seguretat a la zona"

Técnics de la Conselleria d'Infraestructures han estat este matí inspeccionant la zona de la Caleta del Port de Xàbia amb la finalidad d'avançar en la millor solució per a consolidar el talús, que en els últims mesos ha patit diversos despreniments. Acompanyant-los han estat l'alcalde de Xàbia, Eduardo Monfort, i el regidor de Projectes de Ciutat, Antonio Torres, junt amb els técnics municipals.

Tal i com ha pogut conèixer el primer edil, després de les moltes gestions i el contacte permanent amb els responsables del departament autonómic, la Conselleria té molt avançats els tràmits oportuns per a començar com és aviat posible el projecte per a la consolidació del talús. És més, l'inici dels treballs podria ser imminent, segons li ho han confirmat a l'alcalde aquest mateix matí.

Una notícia que Monfort ha valorat de forma "molt positiva" perqué per a l'alcalde és "urgent i constitueix una prioritat solucionar la situació d'este vessant per a garantir la seguretat de les cases de la Caleta i dels seus residents, i la de vianants i vehicles que passen per la carretera d'accés al Club Náutic i a la escullera de llevant". Així també, li ho va manifestar el primer edil als propietaris de les cases afectades en una reunió mantesa divendres passat en la qual Monfort els va mostrar tot el seu suport.

Per la seua part, l'Ajuntament de Xàbia va a adoptar noves mesures en matèria de seguretat en el vial de la Caleta que és de competència municipal. Mentres, l'actuació de la conselleria passa per acometre un mur de contenció semblar al construït en el tram que va es va ensolsir en el 2007.