Xàbia es prepara per a celebrar les festes de la Mare de Déu de Loreto

16 ago 2010 Aquest matí s'ha presentat el llibre de festes en un acte celebrat en la Casa Consistorial

Puntual com cada any i coincidint amb el final de l'estiu, Duanes de la Mar de Xàbia es prepara per a viure les seves festes patronals en honor a la Mare de Déu de Loreto. Del 28 d'agost al 8 de setembre, el barri mariner s'engalana per a celebrar uns festejos que mantenen com sempre la seva millor essència amb els tradicionals bous a la mar i el seu popular baret, més tots els actes de caràcter lúdic, esportiu i religiós.

Però aquesta edició va a estar marcada per l'absència d'una persona clau en aquestes i en les altres festes grans de la vila, Vicent Gavilá Pérez, conegut popularment com “Sarró”. És en el que han coincidit a assenyalar el regidor de Festes, Vicent Chorro, l'alcalde de Xàbia, Eduardo Monfort, el nou president de la Comissió de Festes Mare de Déu de Loreto, Juan José García, i el secretari de la comissió festera, Dionís Henarejos, durant l'acte de presentació del llibre de festes, celebrat aquest matí en el saló de plens de l'Ajuntament.

Segons ha dit l'edil, Sarró, mort el passat mes de gener, “deixa un gran buit, ja que sense buscar protagonisme i modestament, ha aportat molt a les festes de Xàbia amb el seu treball i col·laboració durant, el menys, els últims 30 anys”, ha destacat Chorro. Al fil, el primer edil ha afegit que era “un enamorat del seu poble, de les seves tradicions i de les seves festes”. Amb aquestes paraules, tant Monfort com Chorro han volgut reconèixer la seva labor i deixant de costat la nota trista d'aquesta absència, ambdós han felicitat i animat a Juan José García, que aquest any s'estrena com president de la comissió prenent el relleu de Clara Sapena.

De la Comissió de Festes Mare de Déu de Loreto, l'alcalde ha subratllat que constituïx “un exemple” i ha agraït “l'esforç i el treball que realitza durant tot l'any per a preparar les festes per al poble de Xàbia”, ha senyalat Monfort, que ha convidat a tots els veïns i visitants a gaudir d'unes festes que tenen com fermall d'or l'espectacular castell de focs artificials aquàtic que es llança des de la mateixa escullera.

Per la seva banda, el president de la comissió festera ha tingut paraules d'agraïment cap als responsables municipals i per a totes les persones que col·laboren. D'aquesta edició, ha destacat la joventut dels majorals, alguna cosa pel que Juan José García ha dit sentir-se molt content i també per la gran implicació de les penyes que any rere any col·laboren, com és el cas d'una de les més veteranes, la Penya La Bufa, i la de Les Marineres, que aquest any complix el seu vint aniversari.

Mentre, el secretari de la comissió festera, Dionís Henarejos, ha donat les gràcies a totes les persones que fan possible un llibre de festes molt esperat pel veïnat de Duanes. Una aportació important també és la dels molts xiquets que il·lustren les festes amb els seus dibuixos a través del concurs infantil, en el qual en el seu dècim vuitena edició, ha contat amb la participació d'un total de 1.500 escolars, ha indicat Henarejos.