Més de 2.000 persones acomiaden el Xàbia Jazz 2010

09 ago 2010 Laïka Fatien va emocionar el nombrós públic amb el seu homenatge a Billie Holiday

Més de 2.000 persones van assistir dissabte a la nit a l'últim concert de la desena edició del Festival Xàbia Jazz. El punt i final va córrer a càrrec de Laïka Fatien, qui amb el projecte "A tribute to Billie Holiday" va aconseguir emocionar el públic que va omplir per complet l'aforament de la plaça de la Constitució.
La vocalista francesa, una de les grans veus del panorama jazzístic actual, va estar acompanyada per un quartet de verdader luxe. El trompetista Stephane Belmondo va fer vibrar l'auditori en cada tema arribant al màxim en la versió de "Misery". Igualment, van estar en un altíssim nivell la bateria Daniel García Brunio i el pianista Pablo Gutiérrez així com el contrabaixista Reiner Elizalde. El grup al complet va acompanyar la càlida veu de Laïka qui no sol va interpretar una variada gamma de temes amb versions molt personals sinó que també va realitzar introduccions poètiques sobre la tòrrida vida de Billie Holiday.
Per la seva part, el locutor del programa "A tot jazz" de Radio 3 i presentador del festival d'enguany, Juan Claudio Cifuentes "Cifu", va demanar un gran aplaudiment per a "el gran esforç" realitzat per l'Ajuntament de Xàbia per tirar endavant "pràcticament en solitari aquest festival". Així mateix, "Cifu", també va aplaudir públicament la tasca duta a terme pel director artístic del festival en aquesta desena edició, el saxofonista de Xàbia, Kiko Berenguer.
El concert de Laïka Fatien va suposar la clausura de la desena edició, que es tanca amb "uns resultats excel·lents", segons la regidora de Cultura, Francesca Gil, ja que "no sol hem aconseguit atreure gairebé 5.000 persones durant els quatre dies del festival sinó que també hem demostrat que amb un gran esforç i molta il·lusió es pot tirar endavant un esdeveniment d'aquestes característiques malgrat els temps en què vivim".