Gran èxit de públic en l'inici del Xàbia Jazz

05 ago 2010 Més de 1.500 van omplir la plaça de la Constitució

El desè Festival Xàbia Jazz va arrancar anit amb un gran èxit de públic que va desbordar les previsions de l'oganizació ja que van ser ocupades totes les cadires preparades. Van ser en total més de 1.500 les persones que van gaudir de l'actuació de Jorge Pardo i el seu grup.
Un repertori que va aconseguir enlluernar el públic que es va mostrar entregat des de la primera a l'última nota. Jorge Pardo va estar genial al soprano i a la flauta, acompanyat d'un grup que va estar a l'altura del seu líder, assolint els moments més tòrrids del concert amb la presència de la bailaora a l'escenari.
Pel que fa al primer concert, el director artístic del festival, Kiko Berenguer, ha comentat que "ha estat un inici perfecte tant en nombre de públic com en la qualitat de l'actuació".
Abans de l'actuació, la Xàbia Jazz Dixieland va fer vibrar la gent que es trobava al passeig de la platja de l'Arenal així com els espectadors que esperaven per entrar a la taquilla del festival. Els músics van animar els prolegòmens del concert.
Destacar també que ahir a la nit va haver la primera de les intervencions de Juan Claudio Cifuentes "Cifu" com a presentador del Xàbia Jazz. Abans i després de l'actuació, Cifu va involucrar el públic en el concert amb els seus dots d'expert locutor radiofònic i gran coneixedor del jazz.
Malgrat que el festival està organitzat únicament per l'Ajuntament de Xàbia, el concert de Jorge Pardo ha estat sufragat per Casa Mediterráneo, el principal col·laborador d'enguany.
Aquesta nit serà el torn de Tingvall Trio. Un grup liderat pel pianista suec Martin Tingvall que s'ha posicionat com un dels trios de jazz més interessants del moment.
El festival es pot seguir minut a minut a través de facebook i de twitter.