"Cifu", de Radio 3, presentarà el Xàbia Jazz

28 jul 2010 El presentador parlarà dels grups abans de cada actuació

El Festival Xàbia Jazz d'enguany comptarà amb un presentador de luxe per a commemorar el desé aniversari. Juan Claudio Cifuentes “Cifu”, alma mater del programa mític de TVE Jazz entre amigos, serà l'encarregat de presentar cadascuna de les actuacions al llarg de les quatre nits del festival. Sempre lligat a la ràdio i al jazz, en l'actualitat Cifu presenta i dirigeix A todo jazz en Radio3.
Segons la regidora de Cultura, Francesca Gil, “hem considerat que els deu anys del festival es mereixen comptar amb un presentador de renom i Cifu és una de les persones que més sap de jazz de tot l'Estat”. I ha afegit que “estem segurs que el públic ho agrairà”.
?Les quatre nits de concerts tindran lloc entre el 4 i el 7 d'agost, a les 22:30 hores a la plaça de la Constitució. El dimecres 4 obrirà el festival Jorge Pardo amb el concert "Vientos flamencos", en el qual delectarà el públic com el gran fusionador del jazz i el flamenc que és. El dijous 5 serà el torn de Tingvall Trio, un jove grup europeu en la música del qual a més del jazz apareixen ritmes procedents d'altres disciplines com el pop. El concert d'un músic valencià estarà protagonitzat el divendres 6 per Voro García, qui actuarà en formació de quintet per oferir "Vorocity". El dissabte 7 d'agost tindrà lloc un homenatge a una de les grans dames del jazz amb "A tribute to Billie Holiday", que interpretarà una de les veus més reconegudes del panorama jazzístic actual, Laïka Fatien.
A més dels quatre concerts, la Xàbiajazz Dixieland Band, formada per a l'ocasió, s'encarregarà d'animar els voltants del recinte abans de cada actuació.