El Portitxol tornarà a tindre festes 50 anys després

27 jul 2010 L'Ajuntament, el Grup de Danses Portitxol i el veïnat col·laboren en les celebracions que tindran lloc els dies 7 i 8 d'agost

La partida del Portitxol de Xàbia tornarà a tindre festes pròpies, ara que fa aproximadament 50 anys de la seua desaparició. La iniciativa va partir del Grup de Danses Portitxol i de part del veïnat xabienc que encara conserva casa a la zona. Segons ha explicat el regidor de Festes, Vicent Chorro, “ens van fer la proposta i la idea ens va agradar molt” de tal forma que “vam decidir recolzar el que és la primera festa de la segona època”.
La representant dels veïns, Glòria Cholbi, va explicar que el programa per als dies 7 i 8 d'agost consistirà a una cercavila, berenar popular, danses al carrer de l'Illa, sopar de cabasset i orquestra el dissabte mentre que el diumenge hi haurà despertà, esmorzar de sardines torrades i cucanyes i jocs. Tots els actes se celebraran a l'esplanada de davant de la Creu del Portitxol.
Per la seua banda, Isabel Martí, del Grup de Danses, va explicar que aquesta entitat porta aquest nom precisament pel fet que “allí es van conservar els balls tradicionals ja que la partida no va ser envaïda per la modernor que sí que va arribar al poble de Xàbia”.
Els organitzadors també van voler agrair la col·laboració de l'Associació de Comerciants del Centre Històric, que ha donat articles per a una rifa, i també a l'estudi La Banyera, que ha realizat de forma desinteressada tota la imatge.