Els Escacs Vivents de Xàbia recrea l'obra d'Astérix en una original adaptació

23 jul 2010 El convidat d'honor d'esta edició serà l'equip de pesca d'altura del Club Naútic

La divertida obra d'Astèrix protagonitzarà la XV edició dels Escacs Vivents de Xàbia, que tindrà lloc dissabte que ve, 31 de juliol, a les 22.30 hores, en el Port de Xàbia. La Comissió de Festes Mare de Déu de Loreto, amb la col·laboració de l'Ajuntament, organitza aquesta original modalitat escènica declarada Festa d'Interès Turístic Nacional que és interpretada per xiquets, que sobre un tauler gegant desenvolupen una famosa jugada d'escacs adaptada cada any a una història diferent.

En aquesta edició, que ja va per la 15, es representarà l'obra d'Astèrix en una adaptació original i lliure realitzada per l'escriptor, guionista i periodista de Xàbia, José Vicente Miralles. Segons ha explicat el director dels Escacs Vivents, Rafael Andarias, es tracta d'una versió “divertida, moderna, actual, i amb un cert sentit crític” i duu per títol “Jabalí per a hui i fam per a demà”.

El convidat d'honor d'aquest any serà l'equip de pesca d'altura del Club Naútic de Xàbia, “els integrants del qual i amb diverses tripulacions han aconseguit al llarg dels últims anys un extens palmarès de premis a nivell nacional i internacional”, segons va destacar Andarias. Un dels seus membres serà l'encarregat de llegir els moviments de les peces blanques i el xiquet Hèctor Cruañes, classificat en el torneig de Fogueres d'escacs escolars, dirigirà les jugades del bàndol de les negres. La partida que servirà de base per a la representació serà L. Alburt-N de Firmian, (USA 1985).

Des de la Comissió de Festes Mare de*Déu de Loreto, el seu nou president, Juanjo García, va assenyalar ahir en el que va ser la seva primera intervenció pública, que els Escacs Vivents és un dels actes “més importants” que organitza la comissió festera, fet del que sent “un gran orgull i pel que es va a seguir apostant”.

Des de l'Ajuntament de Xàbia, tant el regidor de Festes, Vicent Chorro, com l'edil de Cultura, Francesca Gil, van destacar el vessant festiu i cultural d'un esdeveniment que és “fruit del treball de moltes persones”. Gil, a més, va dir que aquesta original adaptació de "Jabalí per a hui i fam per a demà”, servirà de “lliçó per a fer-nos reflexionar que hem de guardar el que tenim per a conservar-lo en el temps”.

Per la seva banda, el responsable de Turisme, Juan Moragues, va mostrar el seu suport a l'organització i es va mostrar confiat que aquest any els Escacs Vivents tindrà “tant èxit com en anteriors edicions donant-li la categoria i el renom a Xàbia”.