Els taxis de Xàbia es connecten a una central per a oferir un millor servei als usuaris i millorar les seves condicions de treball

22 jul 2010 Per a posar-se en contacte amb aquest servei 24 hores de taxi es pot cridar amb el mateix cost al 902 199 777

La Cooperativa del Taxi de Xàbia s'ha adherit a la Central de Centrals del Centre de Formació i Serveis del Taxi de la Comunitat Valenciana. Un avanç molt important i un nou sistema de treball al que s'ha sumat gairebé la pràctica totalitat de taxis del municipi i que ha estat presentat aquest matí per part del col·lectiu de taxistes i el regidor de Transports de Xàbia, Juan Ortolá, en un acte celebrat en el saló de plens de la Casa Consistorial.

Dotada dels més moderns sistemes de localització (GPS i GPRS), aquesta central situada físicament a La Nucia i a la qual ja estan connectats 16 taxis de Xàbia s'encarrega de distribuir els serveis durant les 24 hores del dia. Un nou sistema que, segons ha destacat Jaime Bertomeu, un dels membres de la Cooperativa del Taxi de Xàbia que presideix Luís Padilla, “ofereix una major tranquil·litat, qualitat i seguretat tant als passatgers com al propi conductor”. Alguna cosa en el també ha coincidit el regidor, que ha valorat aquesta aposta per la modernització de forma “molt positiva” perquè permet donar “un millor servei als usuaris i millora les condicions de treball del col·lectiu”, ha destacat Ortolá.

L'equip, instal·lat per compte dels taxistes en els seus vehicles i valorat en aproximadament 3.000 euros, permet escurçar les distàncies i és molt més ràpid, ja que a l'estar permanentment localitzats via GPS i connectats, el servei és realitzat pel taxi més proper al client. Altre factor de qualitat és que la central està atesa per operadors que parlen diversos idiomes.

Segons ha explicat Paco Simorra, altre dels associats a la cooperativa, el taxi rep els avisos per missatge de text evitant els sorolls i interferències que provocaven les emissores i augmentant la seguretat en la conducció, i per tant dels passatgers i el conductor, que ara a més conta amb un dispositiu d'alarma, que en el cas de percebre una situació de perill pot avisar a la central accionant un botó. D'aquesta forma, la centraleta pot donar part immediatament als serveis d'emergències per a intervindre en el vehicle que sempre està localitzat.

Ara, per a posar-se en contacte amb aquest servei 24 hores de taxi s'ha de cridar al 902 199 777, un nou telèfon que té el mateix cost de cridada que l'anterior. A la Central de Centrals ja s'han adherit també taxistes de poblacions com Dénia, Benissa, Ondara, La Vila Joiosa, L'Alfàs del Pi, La Nucia, Teulada-Moraira, Callosa d'En Sarrià, Altea o Alcoi i està oberta a qualsevol altre municipi de la Comunitat Valenciana i d'altres comunitats que vulguen agregar-se.