Nuna Ensemble congrega a un nombrós públic en el primer dels concerts de ‘Música a L’estiu’

21 jul 2010 Els recitals animaran la vila fins a diumenge que ve

Xàbia va obrir ahir el cicle de concerts de ‘Música a L’estiu’ amb l'assistència d'un nombrós públic. Els recitals, l'entrada dels quals és totalment gratuïta, ambientaran de música clàssica totes les nits fins a diumenge que ve, 25 de juliol. Una oferta cultural de molt alta qualitat que complementa a aquest curs internacional que se celebra aquesta setmana en el municipi i que ha congregat a uns vuitanta músics arribats de tot el món.

La primera actuació va córrer a càrrec de Nuna Ensemble, un quintet de vent que integren dos músics professionals de Xàbia, Lluis Tormos amb la trompa i Bartolomé Mayor al fagot, el flautista Jesús Sánchez, Jacobo Díaz a l'oboè i David Calvo amb el clarinet. Aquest grup, nascut al si de ‘Música a L’estiu’, es forma amb la intenció de donar a conèixer l'extens repertori dedicat a la formació de quintet de vent.

Nuna Ensemble ha realitzat nombrosos concerts per tota la geografia espanyola, interpretant des d'obres clàssiques i romàntiques fins a peces contemporànies i música de compositors espanyols. Ahir va interpretar La Flauta Màgica de Mozart, el Quintet Op. 4 de Beethoven, el Quintette de Paul Taffanel i Three Shanties de Sir Malcolm H. Arnold.

Els recitals, que tenen lloc a les 22.30 hores en la plaça del nou Conservatori de Música, continuen avui amb l'actuació dels prestigiosos professors que conformen la plantilla docent del curs internacional ‘Música a L’estiu’. Aquesta nit serà el torn del duo de piano que formen els concertistes Eriko Takezawa i Amedeo Salvato, i en la nit del dijous i divendres, el concert de música de cambra correrà a càrrec dels altres mestres: Thomas Indermühle (oboè i director del curs), Vicens Prats (flauta), José Luís Estellés (clarinet), Will Sanders (trompa), David Tomás Realp (fagot) amb l'acompanyament de piano de Takezawa i Salvato.

 

I ja en els últims dies, 24 i 25 de juliol, els propis alumnes d'aquest curs internacional seran els quals posen el fermall final al cicle de concerts de Música a L'estiu de Xàbia.