Nombrosos músics arribats de tot el món participen aquesta setmana en el curs ‘Música a L’estiu’

20 jul 2010 Aquesta nit arrenca el cicle de concerts amb l'actuació d'un grup que integren dos músics professionals de Xàbia

Un total de 82 músics, vinguts de tot el món, han arribat a Xàbia per a participar durant aquesta setmana en el curs internacional ‘Música a L’*estiu’. Com cada estiu, alumnes i professors del més alt nivell oferiran un cicle de concerts des d'avui fins al diumenge, 25 de juliol.

Aquest certamen que organitza l'Ajuntament de Xàbia, s'ha consolidat, amb els seus 25 anys de vida, en un referent de reconegut prestigi a nivell nacional i internacional. Es tracta un projecte "molt ambiciós que ha dut a Xàbia a tindre una gran repercussió dins del panorama musical i pel qual l'ajuntament segueix apostant”. Així ho ha destacat la regidora de Cultura, Francesca Gil, qui aquest matí ha visitat el curs que dirigeix el oboista de renom Thomas Indermühle i que conta amb prestigiosos professors de la talla de Vicens Prats (flauta), José Luís Estellés (clarinet), Will Sanders (trompa), David Tomás Realp (fagot), Pilar Fontalba (oboè), i els concertistes Eriko Takezawa i Amedeo Salvato (piano).

Els recitals, que tindran lloc a les 22.30 hores en la plaça del nou conservatori de música, arrenquen aquesta nit amb l'actuació de Nuna Ensemble, un quintet de vent nascut al si de ‘Música a L’*estiu’ i que integren dos músics professionals de Xàbia, LLuIs Tormos amb la trompa i Bartolomé Major amb el fagot així com els músics Jesús Sánchez (flauta), Jacobo Díaz (oboè) i David Calvo (clarinet).

Demà, dimecres, serà el torn dels prestigiosos pianistes Eriko Takezawa i Amedeo Salvato i en la nit del dijous i divendres, el concert de música de cambra correrà a càrrec dels professors. I ja en els últims dies, 24 i 25 de juliol, els propis alumnes d'aquest curs internacional seran els quals posen el fermall final al cicle de concerts de Música a L'estiu.