El Grup Portitxol de Xàbia comparteix escenari amb grups de tot el món en el festival de folklore de La Bretagne

20 jul 2010 La propera actuació del grup tindrà lloc l'1 d'agost, en el marc de les festes de la Mare de Déu dels Àngels

El Grup de Danses Portitxol de Xàbia ha participat en el Festival de folklore du monde de Saint-Malo en La Bretagne. Del 4 al 11 de juliol ha compartit escenari amb grups d'arreu del món: San José (Costa Rica), Bogotá (Colòmbia), El Caire (Egipte), Ocava (Slovaquia), Pazardjik (Bulgaria), Dakar (Senegal), Cuba, Belgica, St Vincent de Tyrosse (Les Landes), a més d'una bona representació de grups de La Bretagne.

El Panier Fleuri de Saint-Malo és un auditori que acull cada nit del festival 1.300 espectadors que al llarg de 15 anys ha pogut disfrutar de les danses tradicionals de centenars de grups que allí deixen l'empenta del folklore del món. El públic bretó ha gaudit amb els sons i danses de La Marina que dels nostres instruments autòctons, bandúrries, llaüts, dolçaines, s'han enlairat per La Bretagne barrejant-se amb els ritmes celtes, mediterranis, caribencs i africans. Portitxol va fer una mostra variada de danses en La Richardais poble veí de Saint-Malo a petició del seu alcalde Serge Brindejonc que visita Xàbia cada any per Sant Joan i disfruta de les danses al Carrer Nou.

El diumenge 11 de juliol, la rondalla, balladors, dolçainers, tabaleters i colla de nanos, formaren part d'una gran Desfilada de les nacions, en la que participaven 22 grups i que pogueren presenciar més de 10.000 espectadors, finalitzant amb una xicoteta actuació de cada grup al Parc des Chênes.

Aprofitant la seua estança per terres bretones, els components del Grup Portitxol van visitar Mont Saint Michel, la ciutat medieval de Dinan, la factoria mareomotris de La Rance en La Richardais i les platges de Dinard.

Abans d'iniciar el viatge van convidar a l'Aplec al Grup de danses de Beneixama, al que veguerem interpretar les danses de les comarques del sud valencià. La Colla Portitxol dolçainers i tabaleters de Xàbia, va oferir en el Port de Xàbia un concert de música festera per a colla de dolçaina i percussió, marxes mores i cristianes, cercaviles, pasdobles, entre altres.

Les properes intervencions que farà el grup seran el dia 1 d'agost a La Plana, dins de la programació de festes de la Mare de Déu dels Àngels amb cercaviles, processó, danses, despertà. I Una setmana després, els dies 7 i 8 d'agost, des de La Caleta fins el Cap Negre amb dolçaina, tabalet, danses, coets, ball, dinars i sopars, carreres de sacs i cucanyes, en les Festes del Portitxol.

 

Nota de premsa aportada per el Grup Portitxol de Xàbia