Milers de persones gaudeixen de les desfilades de gal·la de les tropes mores i cristianes

19 jul 2010 Ahir, una de les celebracions més emblemàtiques y turístiques de Xàbia van arribar a la seua fi

Xàbia ha viscut aquest cap de setmana els actes més emblemàtics que han posat fi a les festes de Moros i Cristians. El colorit i l'espectacularitat s'han apoderat dels carrers de Duanes de la Mar amb les desfilades de gal·la de les tropes mores i cristianes. Una celebració que s'ha convertit en un gran atractiu turístic i que ha congregat a milers de persones.

Ha estat en la vesprada nit del dissabte i diumenge quan les comparses, abillades de les millors gal·les i acompanyades de les majestuoses marxes mores i cristianes, han posat el fermall d'or a aquesta festa en honor a Sant Jaume que organitza, amb la col·laboració de la regidoria de Festes que dirigeix Vicent Chorro, la Junta Central que presideix Francisco José Moya. El bàndol cristià amb les sis filaes, Ballesters, Trabuquers, Contrabandistes de Xàbia, Cristians Vells, Pirates Sant Jaume i Cristians dels Tossals han precedit durant els dos dies a les set del bàndol moro, Xibia, Al-Tariks, Jalufos, Almoradins, Schaitans, Almoriscos i Baharis, filà que ha ostentat aquest any la capitania i que no ha escatimat en luxes en el seu gran boato.

La música i la pólvora són també part fonamental d'aquesta festivitat. Tant és així, que les bandes i les agrupacions musicals tenen un protagonisme especial amb l'entrada que precedeix sempre a les desfilades i que culmina l'últim dia amb la Trobada de Bandes en la qual interpreten juntes el popular pasdoble ‘Xàbia’. I la fi de festa va arribar ahir a les dotze de la nit amb l'espectacular castell de focs artificials disparat des del Port.